„Кумакс Инвест“ отказва да вози пътници в Казанлъшко

4476
„Кумакс Инвест“ отказва да вози пътници в Казанлъшко
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

В Община Казанлък бе получено уведомление от фирма “Кумакс Инвест” ЕООД за спиране на междуселищния транспорт на територията на общината, съобщават от местната администрация.

Според прессъобщение, публикувано на страницата на общината, това изненадващо действие от страна на превозвача е грубо нарушение на действащия договор.

„Буди недоумение намерението на фирма “Кумакс Инвест” ЕООД да остави без връзка с общинския център хиляди жители на населените места, и то в условия на пандемия. Оказва се, че според фирма “Кумакс Инвест” ЕООД Община Казанлък трябва да дофинансира със средства от общинския бюджет частното дружество. След полученото уведомление община Казанлък незабавно предприе всички необходими и възможни мерки и действия за осигуряването на междуселищния транспорт за живеещите в Казанлъшко. В момента правим всичко по силите си и няма да оставим населените места в общината без превоз от и до града“, допълват от управата.

Продължава осъвременяването на сградата на поликлиниката в Казанлък

Осъвременяването на сградата на Районна Поликлиника Казанлък продължава. Това заяви д-р Красимир Пейчев, директор на заведението за изв...

От дружеството поискали да прекратят договора по взаимно съгласие. В случай, че предложението им не бъде прието, те заявяват, че от 7-ми февруари ще прекратят едностранно договора по вина на община Казанлък. От ръководството на общината са категорични, че няма основание за прекратяване по взаимно съгласие.

„Не приемаме Вашето предложение за прекратяване на Договор № Д07- 30/09.06.2017 год. за извършване на обществен превоз на пътници по взаимно съгласие! Във вашето писмо не изтъквате аргументи, от които да се направи заключение за взаимна полза и за двете страни от прекратяване на договора. С цитирания договор Ви е възложено извършването на обществен превоз на пътници, което е дейност от изключително важен обществен интерес. За тази дейност Вие получавате възнаграждение, формирано от цената на билети, които сам определяте. Причините, които изтъквате, са неполучаване на средства под формата на субсидии и компенсации от общинския бюджет. Следва да имате предвид, че такива средства нито са уговаряни, нито са предвидени в друг административен акт, за да очаквате такива и да Ви бъдат заплащани. Вашата печалба следва да се формира от продажбата на билети и карти за извършената услуга, а не от Държавни помощи“, пише общината в писмото си до превозвача.

Те считат, че ще е по негова вина прекратяването на договора, тъй като община Казанлък „е изпълнявала всичките си договорни задължения, включително изплащането на държавните субсидии и компенсации, съгласно правомощията си по закон и уговореното в договора“. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Месец май ще бъде месец на екологията в община Стара Загора

Ето колко ще струва ремонтът на ключова улица в Стара Загора

През юни Стара Загора отново ще бъде джаз

Нов и по-свеж облик за четири квартала и два парка в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година

Малко повече от месец остава до фестивала "Цветовете на джаза" в Стара Загора

Кметът на Стара Загора: Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете е голяма победа

С пълно мнозинство се прие създаването на общинско предприятие "Арт сцена-Стара Загора"

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com