Младежкият общински съвет на Стара Загора положи клетва (СНИМКИ) 

4912
Младежкият общински съвет на Стара Загора положи клетва (СНИМКИ) 
Снимка: Aктуално

Младите общински съветници на Стара Загора днес положиха клетва на първата си за мандат 2019 - 2020 година сесия. Те се заклеха да работят за интересите на младите хора в Града на липите. 

Под ръководството на новия председател Виктория Димитрова на заседанието беше представена дейността на съветниците от предходния Младежки общински съвет (МОС). Досегашният председател Радина Николова отчете инициативите на младежкия орган и благодари на кмета Живко Тодоров и на община Стара Загора за подкрепата и ползотворното сътрудничество. 

Работата си за изтеклия мандат отчете и досегашният млад кмет Никола Чакалов. Специални благодарности той изказа на Искра Иванова, ръководител на Центъра за подкрепа за личностно развитие, която е инициатор за създаването на Младежкия общински съвет и избор на кмет на Млада Загора през 1996 година. Никола, който вече е член на „големия“ общински съвет в Стара Загора, обеща, че ще помага и ще бъде до младите си колеги винаги, когато нужда от него като общински съветник.

Кметът на Млада Загора в мандат 2019 - 2020 година, Теодора Иванова, призова членовете на младежкия местен парламент да работят за повишаване на спортната активност на младите старозагорци и да се насърчава участието им в обществения живот и в младежките инициативи. 

„Вече сте официално избрани членове на Младежкия общински съвет, което означава голяма отговорност за поемане  на ангажименти и задачи, и най-вече за очакванията, които имаме към Вас. Вие сте избрани, за да бъдете в услуга. Нашите очаквания са за инициативност в младежките политики. Така, както Стара Загора в национален план е водеща в младежките дейности, да надграждате и догодина отново да се гордеем с вас“, пожела на младите съветници заместник-кметът Иванка Сотирова.

„Сигурна съм, че част от Вас ще бъдат отново в тази зала вече като общински съветници, защото участието Ви в този формат е добра подготовка за това", пък се обърна към тях председателят на общинския съвет в Стара Загора Мария Динева. 

В следващите точки от дневния ред на заседанието младите съветници утвърдиха броя - пет, и наименованията на постоянните комисии и набелязаха основните насоки, цели и инициативи за работата си през едногодишния си мандат.

Преди тържествената си сесия членовете на МОС се срещнаха по традиция с председателя на общинския съвет, която им подари Правилник за работата на ръководения от нея местен парламент и значка на община Стара Загора. По време на срещата тя сподели с тях, че за първи път е станала общински съветник на 23 години, а на 28 е била заместник-кмет. "Това означава, че младостта не е порок и че тук се дава път на младите хора. В Стара Загора младежките политики вървят напред. Само тук се избира млад кмет от 23 години насам, а вече и млад омбудсман. Пак сме пример и сме първи“, каза Мария Динева.

След срещата младежите от новия МОС поднесоха цветя  пред барелефа на Петко Рачов Славейков, първия кмет на Стара Загора след Освобождението. 

Освен Мария Динева и Иванка Сотирова гости на тържествената сесия на 23-тия младежки общински съвет на Стара Загора бяха и общинският омбудсман Надежда Чакърова, общинският съветник Николай Диков, представители на организации, работещи с младежи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За първи път в Стара Загора нови инициативи и съмишленици търсят ученици

Експертно разгледаха новия Закон за защита на лицата, подаващи сигнали за нарушения в Стара Загора

Наравно завърши надбягването между кон и човек в село до Стара Загора

Близо 800 участници събра фестивала на маскарадните игри в Стара Загора

Община Стара Загора отново се включва в кампанията „Часът на Земята“

Кметът на Стара Загора поздрави славния футболист и треньор Иван Вутов по повод 80-годишния му юбилей

Общинско предприятие ще стопанисва културните бази и ще организира фестивали в Стара Загора

120 дръвчета бяха засадени в парк в Стара Загора

В Стара Загора отбелязват Деня на Тракия

Върнаха новоизлюпено белоглаво лешоядче на родителите му (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора