На протеста в Раднево се стигна до бой (ВИДЕО)*

10182
На протеста в Раднево се стигна до бой (ВИДЕО)*
Снимка: БГНЕС

Протестиращи пробиха полицейските заграждения на една от улиците в Раднево пред ромската махала на града. Те скандираха „Много сме, силни сме”, „България над всичко”.

Недоволните хвърляха бомбички и шишета с вода срещу полицейския кордон. На няколко пъти те се опитаха да издърпат и пробият и другите заграждения, предаде bTV.

На протеста се забелязваха и хора с маски на лицата.

В ромския квартал всичко беше тъмно, а хората заявиха, че още по обяд всички са изведени от там с автобуси. Във Facebook групата "Истината за Раднево" цари бурно недоволство - задават се въпроси защо кметът д-р Теньо Тенев (бел. ред. - кандидат на ГЕРБ) вече е в отпуск. "Протестът започна и беше прекратен с побой над гражданите! Случайност ли е всичко??? Силно се съмнявам ! Сега остава само един въпрос. Ще оставим ли нещата така или ще доведем докрай каквото сме започнали", пита потребител. Хората споделят за един възрастен човек с пукната глава след намеса на силите на реда, както и че на протеста не са били допуснати хора от други градове, които са искали да го подкрепят.

Бурна дискусия има и относно Сурай - един от арестуваните вчера (3 май) роми на име Калчо И. Той е сочен за лидер на ромската махала, а в "Истината за Раднево" коментират, че Сурай "е създаден от изборите", визирайки купуване на гласове и то в полза на сегашния кмет.

След случилото се при ромската махала, последва и протест пред общината. Във Facebook хората се заканват, че няма да спрат да протестират, а мнозина призовават утре (5 май) протестът директно да е пред сградата на общината.

Снимка: Николай Марков, Facebook

Протестът срещу агресията и безнаказаността се организира за втора поредна вечер, след като в началото на седмицата група роми пребиха жестоко трима млади мъже заради отнето предимство на пътя.

В Раднево тръгнаха срещу ромската махала след опит за убийство при скандал на пътя

Заради отнето предимство на кръстовище в Раднево има пострадали – трима души са в болница, един от които намушкан с нож, вторият ...

От днес следобед (4 май) градът е под полицейска блокада. Коли на жандармерията бяха разположени из целия град, основно около ромската махала и в нея, за да предотвратят евентуални сблъсъци.

Снимка: Архив

* Информацията е актуализирана

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество