Нов протест се очаква в Раднево на 6 май

404
Нов протест се очаква в Раднево на 6 май
Снимка: БГНЕС

Нов протест се очаква тази вечер на 6 май в Раднево. Днес пристигнаха около 20 камионетки на жандармерия от цялата страна, предаде БГНЕС.

Водните оръдия, които вчера бяха разположени на два поста пред ромската махала, отново са в готовност в случай на размирици.

Какво се случва в Раднево: Неразбирателство заради наркотици и подкрепа на партии?

Не знам защо е тая агресия в тоя народ. Какво искат – вместо да се хванем, да станем единни, ние още повече и повече... това парт...

Напрежението в града тръгна в началото на седмицата след скандал и побой за отнето предимство на пътя. Трима мъже бяха пребити от жители на ромската махала. Съдът остави биячите за постоянно в ареста. Двама 17-годишни пък минаха по бързо производство заради нападение на полицаи. 

Голяма част от къщите в ромския квартал в Раднево са построени незаконно. Граждани вече започнаха подписка за премахване на незаконните къщи. 

Един от задържаните за побоя и сочен за главен генератор на напрежението е 39-годишен криминално проявен, по прякор Сурай. Той е собственик на два магазина. Преди няколко дни кметът на Раднево Теньо Тенев съобщи, че: „Ще бъдат предприети мерки по Закона за устройство на територията и ако бъде доказано, че двата търговски обекта са незаконни, ще бъдат премахнати”. 

Вчера на територията на града беше проведена и специализирана полицейска операция за осигуряване на обществения ред по време на провежданите протестни действия. Само на вчерашния протест около 1300 души излязоха на улицата. Ден по-рано, по време на протеста от 4 май пък бяха ранени няколко полицейски служители. Тогава около 2000 души протестираха.

Третият протест в Раднево протече без ексцесии и провокации

Протестът в Раднево тази вечер – третият поред, приключи без ексцесии. В демонстрацията се включиха хиляди души, но и полицейскат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com