Новогодишна наздравица в операта, "Авлигите" на площада за старозагорци 

3291
Новогодишна наздравица в операта, "Авлигите" на площада за старозагорци 
Снимка: Aктуално

За четвърти път в навечерието на Новата година Държавна опера - Стара Загора, ще представи за „Новогодишна наздравица в Операта“. Последното музикално събитие за 2019 година ще зарадва меломаните с празнично новогодишно тържество, на което ще се насладят на богата програма. Концертът ще бъде под палката на сърбина Деян Савич, а режисьор е Славчо Николов. Специални гости на тазгодишния концерт в операта са сръбската оперна певица Ивана Албрехт и джаз певецът Васил Петров. В него ще участват и солистите Яница Нешева, Георги Динев, Ивайло Йовчев, Иван Кабамитов и оркестърът и балетът на Държавна опера - Стара Загора. Ще бъдат изпълнени популярни оркестрови пиеси и арии от опери и оперети на Верди, Бизе, Пучини, Леонкавало, Лехар и Щраус, както и песни от Ренато Карозоне, Салваторе Кардилло и др. Васил Петров ще зарадва публиката с емблематичните за него евъргрийни на На Кинг Кол - Smile, Old Man River, Strangers In The Night, My Way.

Празничното настроение ще допълнят танцовите изпълнения на „Валс на цветята“ със солисти Тцао Ю Чен и Каито Такахаши и адажио с Анелия Димитрова и Паскуале Казели от балета „Лешникотрошачката“. Зрителите ще видят и финала на балета „Гето“ - солисти са Харука Суга, Фредерико Пинто, Ромина Славова и Томоки Ишиго, както и атрактивния мъжки танц „Au Suivant“ и танц фламенко, който е в интерпретация на Стефан Николов и Магдалена Янева. 

Началото на „Новогодишна наздравица в Операта“ е на 31 декември от 18 часа, а цената на билета за концерта е включен кетъринг и традиционно ще се разиграец празнична томбола с награди.

За желаещите да посрещнат Новата година на централния площад община Стара Загора организира празнична вечер с фолклорния оркестър "Авлигите", която ще започне в 23:30 часа. С настъпването на 2020-а старозагорци и гостите на града ще се наслаждават на празнични илюминации

Добре е жителите и гостите на Града на липите да знаят, че на 31 декември автобусите и тролейбусите на градския транспорт ще се движат по линиите на вътрешноградските линии до 19:03 часа. Последните курсове до селата ще са в 18:05 часа в зависимост от маршрутните разписания. В първия ден от Новата година общественият градски транспорт ще започне работа в 9 часа. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Ето колко ще струва ремонтът на ключова улица в Стара Загора

През юни Стара Загора отново ще бъде джаз

Нов и по-свеж облик за четири квартала и два парка в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година

Малко повече от месец остава до фестивала "Цветовете на джаза" в Стара Загора

Кметът на Стара Загора: Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете е голяма победа

С пълно мнозинство се прие създаването на общинско предприятие "Арт сцена-Стара Загора"

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com