Общински съветник сам си наложи глоба за нарушение на пътя

4404
Общински съветник сам си наложи глоба за нарушение на пътя
Снимка: БГНЕС

Общински съветник от Стара Загора плати 1000 лева глоба за нарушение на пътя, а той сам си е наложил безпрецедентната санкция, пише "24 часа".

Във фейсбук група общинаря Янко Янков обявил 100 лева награда за всеки, който снима политик в нарушение и 1000 лева за този, който хване самия него в крачка.

Ивелина Василева иска официално увеличение на глобата за замърсяване

Глоба до 500 хиляди лева за оператор, който умишлено или случайно допусне замърсяване на околната среда, както и при създаване на рис...

За предизвикателството Десислав Иванов научава от социалната мрежа. Всеки ден, от балкона на офиса си в София, той вижда, че Янков няма особен респект към правилника за движение.

„Един ден видях колата на г-н Янков - американска, спортна кола, жълта - няма как да я сбъркаш. В момента, в който я видях и си казах: "Дай ляв мигач, да изпревариш колата и отивам на Слънчев бряг!", разказва Десислав.

И мигачът не закъснява. Лентата в посоката на движение на Янков е само една, а непрекъснатата линия ясно казва, че нямаш право да излезеш от нея. Общинарят обаче нарушава правилата. Десислав снима и бързо качва снимката във фейсбук.

„Признавам грешката си, въпреки че това там не беше ясно, че е непрекъсната линия и нямаше знаци”, казва Янков пред Нова телевизия

Конфискуваха 20 сухоземни костенурки от частен дом в Сливен

20 сухоземни костенурки са конфискувани от частен дом в Сливен, съобщиха от РИОСВ - Стара Загора. Проверката, извършена съвместно с пре...

Само за 10 дни, портфейлът на Янков олеква с 1200 лева - 1000 за собственото му нарушение и по 100 - за снимки в крачка на още двама политици - единият - негов колега от местния Общински съвет. Другият - кметът на Мъглиж. Паричните награди Янков ще раздава до края на лятото.

Вместо да замине с тях на Слънчев бряг, Десислав решава да ги даде на някого, който ще ги похарчи по-добре - негов колега, чието дете страда от мускулна дистрофия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора