Общинският съвет в Казанлък прие на второ четене бюджета на общината за 2017 година

1241
Общинският съвет в Казанлък прие на второ четене бюджета на общината за 2017 година
Снимка: БГНЕС

Общинският съвет в Казанлък прие на второ четене бюджета на Общината за 2017 година, предаде „Фокус“. В сравнение с този за предходната година бюджетът за 2017г. е увеличен и е с обща рамка 46 924 945 лв. Председателят на ОбС Николай Златанов поясни по време на разискване на точката от дневния ред, касаеща бюджета, че между двете четения са постъпили някои предложения, които са взети в предвид от Общинска администрация - на Комисията по образование, на Комисията по бюджет и финанси.

Иван Гитев, общински съветник от групата на ГЕРБ, коментира, че за поредна година предложеният бюджет е балансиран, изпълним и реален и в него са засегнати всички прослойки в общината. Той изтъкна, че в последните пет години са покрити много стари задължения на Община Казанлък, включително и такива, които са в резултат на грешки на предходни управления, следствие на сключени недобри договори за Общината като страна, включително за храна и гориво за детските градини. „Заради тези реформи и икономии през последните пет години Община Казанлък не само че покри тези задължения, но има и голям преходен остатък, който може да се използва тази година целево и разумно“, каза Гитев.

Общинският съвет на Добрич прие бюджета за 2017 година

Общинският съвет прие бюджета за 2017 година и Програмата за капиталови разходи, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” &n...

Той поясни, че тези средства ще бъдат насочени към по-доброто хранене на децата, към подобряване на социалната политика: „Нима тези неща не стигат до гражданите. Нима е лошо градините, яслите и училищата да бъдат ремонтирани. Какво лошо има в това“, така Гитев се обърна към общинските съветници от групата на БСП в ОбС на Казанлък, които отправиха критики именно в тази насока по време на първо четене на бюджета през миналата седмица.

„Ако вие наистина бяхте загрижени толкова за общината и затова как могат да стигат парите до хората, защо нито едно ваше предложение не достигна до Общинска администрация, за да можем днес да го гласуваме. Нека не забравяме, че в предишен ваш мандат, при едно ваше правителство, нито една стотинка не влезна в нашата Община“, коментира Гитев. Той обърна внимание и на факта, че докато текат в общественото пространство дебатите за бюджета, кметът Галина Стоянова е подписала споразумение с Министерство на регионалното развитие и благоустройството за 550 хил.лв. за цялостна подмяна на ВиК инсталацията в квартал „Изток“, което през 2016 г. бе направено за квартал „Васил Левски“: „Което е изцяло с подкрепа на правителството, без да бъдат изразходвани средства от местния бюджет.“ Гитев поясни, че 800 хил.лв. през 2017г. от бюджета на Община Казанлък ще отидат за изплащане на задължения в резултат на грешни решения от предходни мандати.

Общинският съветник от БСП Пламен Караджов изтъкна в отговор на казаното от съветника на ГЕРБ, че явно мнозинството в Общината не е чуло какво са чели съветниците на БСП по време на първото четене на Бюджет 2017.: „Ние изказахме позиция и предложение за общо насочване на бюджета ви, а не подскоци. Популизъм ли беше, че ви посочихме слабите места в бюджета, казахме, че няма никаква прозрачност по отношение на средствата от европейски проекти.“ Според съветниците от БСП бюджетът за 2017г. на Община Казанлък е „бюджет на комисионни, тръби, проекти и много малко ориентиран към хората“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора