Отличиха 39 млади старозагорски математици

692
Отличиха 39 млади старозагорски математици
Снимка: Община Стара Загора

На тържествена церемония тази вечер в Лапидариума на Регионален исторически музей бяха наградени 39 старозагорски ученици за високи постижения в областни, национални и международни състезания по математика. Инициативата е на една от първите ученички на известния старозагорски учител по математика Любомир Любенов- Десислава Спиридонова. Тя отличи най-добрите математици, които през изминаващата учебна година са завоювали призови места на девет математически състезания, с ваучери за книги или спортни стоки на обща стойност 9900 лева, които са лично дарени от нея.

„Аз преди около 35 години се присъединих към школата на господин Любенов. Днес, когато виждам толкова млади и талантливи математици и математички, съм много горда, че в община Стара Загора продължава да има такива деца. Радвам се, че мога да направя нещо, за да ги окуража и в бъдеще да полагат същите усилия и труд в математиката“, каза Спиридонова. Тя благодари за подкрепата на своята майка, която е била до нея през годините. „Добрите математически основи са много важни за изграждане на добра кариера“, допълни още дарителката.

Проф. Кожухарова: Не знам математици откъде прогнозират втора Омикрон вълна

За момента няма данни, които да подкрепят прогноза, че ще има бърз втори пик на коронавируса след вълната "Омикрон". Такава позиция изр...

„Поводът, който днес организираме, искам да бъде заразителен за тази плеяда от бъдещи научници, математици и творци в различните направления на науката. Малко са хората, които са успели като Десислава Спиридонова.Нейното желание да подкрепи децата е похвално. Тя се връща към корените си след успешна кариера в чужбина. Пожелавам си да има повече такива хора, които да окуражават и отличават изявените ученици“, приветства присъстващите зам.-кметът Иванка Сотирова.

Отличените математици са от 2- 12 клас и са възпитаници на Второ ОУ „П. Р. Славейков“ , ОУ „Кирил Христов“, Пето ОУ „Митьо Станев“, Шесто ОУ „Св. Никола“, Тринадесето ОУ „Св. П. Хилендарски“, НУ „Д.Благоев“, СУ „Максим Горки“, ППМГ „Гео Милев“, ГПЧЕ „Ромен Ролан“ и ПГ „Проф. Минко Балкански“ , ППМГ „Никола Обрешков“, гр. Казанлък и ОУ „Мати Болгария“- Казанлък.

Десислава Спиридонова е възпитаничка на Математическата гимназия в Стара Загора и ГПЧЕ „Ромен Ролан“ – Стара Загора с престижни класирания като ученик в математически състезания. Работила като финансов директор на международни корпорации в чужбина.

Младите старозагорски математици имаха възможността да се докоснат и до други успели математически шампиони арх. Сиана Янчева, Велина Колева и Станимир Бойчев.

СЗБ и БАЗ: Математици и шамани, прогнозите ви са с ефекта на "Лъжливото овчарче"

Не само, че е хубаво, а е наложително, когато излизат по медиите, математиците да подхождат отговорно към прогнозите, които правят. Да ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора