Подменят два километра водопровод в Казанлък

558
Подменят два километра водопровод в Казанлък
Снимка: БГНЕС

Първа копка на проект за подмяна на водопровод в кварта „Васил Левски” направиха днес временно изпълняващият длъжността кмет на Община Казанлък Даниела Коева и заместник- кметът Лилия Цонкова, съобщиха от общината.

Водопроводът в Западното е строен още през 70-те години и създава почти ежемесечни проблеми на жителите там. Заради постоянните ремонтни дейности на Ви К- дружеството там, от Общината през изминалите 4 години не предприемаха и мерки за асфалтиране на улиците та, тъй като честата намеса за отстраняване на проблеми от ВиК, на практика обезсмисляше планове за ремонт на пътната улична мрежа, посочва БГНЕС.

ГЕРБ обвинява ДПС за срязан водопровод в кърджалийско село

Най-голямата махала в кърджалийското село Каменарци осъмна без вода след като злосторници срязаха тръбата на водопровода, прокаран от м...

Сега, с реализирането на този проект, ще се сложи край и на тази сага и Община Казанлък предвижда в идните 4 години да направи облагородяване на междублоковите пространства и подобряване на алеите.

„Ще разчитаме на вас, жителите на тази част от квартал „Васил Левски”, да се въоръжите с търпение за в бъдеще, когато стартират ремонтните дейности по подмяна на водопровода, тъй като тази дейност ще бъде неизменно свързана със спиране на водата”, за това призова Даниела Коева.

Фирмата изпълнител на проекта е „Красин”, която е избрана чрез обществена поръчка. Ще бъде подменен повече от 2 километра водопровод, като проектът се реализира и с подкрепата на Държавата, която отпусна 600 хиляди лева за него.

Инж. Пейков от ВиК- дружеството определи проекта като добра работа между Община и Държава и изрази радостта си от желанието на община Казанлък да разреше един дългогодишен проблем за жителите на казанлъшкия квартал.

Водопровод аварира в Сливен

"Водоснабдяване и Канализация-Сливен" съобщи, че поради извършване на авариен ремонт на улица "Кирил и Методий" до 13.00 часа ще бъде п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора