Пороен дъжд, градушка и отнесени улици в Стара Загора

3102
Пороен дъжд, градушка и отнесени улици в Стара Загора
Снимка: Newsbp.com

Два пъти през няколко часа в понеделник след обяд в Стара Загора паднаха проливни дъждове и отнесоха улици в ромския квартал Лозенец. Улиците в курорта "Старозагорски минарални бани" побеляха от изсипалата се градушка.

Над 44 литра на квадратен метър дъжд се изля над Стара Загора в следобедните часове. Още след първия в района на Университетската болница пороят свлече късове асфалт в ромския квартал Лозенец, а след втория порой, са пропаднали седем улици там, асфалтирани преди повече от 20 години и поддържани само с кърпежи, съобщи за "Хоризонт" кметът на града Живко Тодоров.

В Стара Загора децата ще се движат безплатно в градския транспорт на 1 юни

По инициатива на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров на 1 юни автобусният и тролейбусният транспорт в града ще бъде безплатен за...

По думите му щетите в града са значителни. Комисия, назначена от него ще ги оценява, а след това ще бъде изпратен доклад до министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която ръководи Междуведомствената комисия за бедствия и аварии.

Изградената само преди година нова канализационна система в центъра на града, не пое в пълен обем водите от пороя, защото била изградена на базата на средните количества валежи за града, които днес са надминати значително, твърди градоначалникът на Стара Загора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора