Предстои и обществено обсъждане за мобилното приложение за градския транспорт в Стара Загора 

1906
Предстои и обществено обсъждане за мобилното приложение за градския транспорт в Стара Загора 
Снимка: Aктуално

Мобилното приложение „Градски транспорт Стара Загора“, което вече е достъпно за изтеглянее бонус от фирмата изпълнител и е напълно безплатно за община Стара Загора, съобщи ресорният заместник-кмет Йордан Николов. В момента старозагорци могат да си купят билет през приложението и трябва да го  активират при качване в превозното средство пред контрольора, тъй като чекиращите устройства все още не са активирани.

Приложението използва технологията React Native - водеща в света на мобилните приложения. На нея са базирани и приложения като Instagram, Skype, Uber и др. Заради открито писмо и критики, които се появиха в социалните мрежи, фирмата изпълнител заявява в писмо, че тези технологични гиганти й "дават правото да бъдем редом до тях и възможността да информираме гражданите за това, защото все пак това се прави за тях и гостите на града. Коректността на данните са гарантирани от системата за управление на градския транспорт в Стара Загора. Тарифите в приложението са синхронизирани с община Стара Загора и са съобразени с  текущата тарифна политика на транспортния оператор." В него се уточнява, че "приложението е продукт, който се ползва от различни градове и държави. Ще имаме анализи, на база на които ще правим промени в случай на необходимост. PayU са водеща компания за електронни плащания и оперират в над 15 държави“, пишат още от фирмата.

160 деца ще участват в най-стария турнир по борба в Стара Загора

Петнадесет са отборите и общо 160 състезатели от цялата страна, участват в националното състезание по борба, организирано от старозагор...

Едноседмично обучение за мобилното приложение и електронните билети са преминали служителите на общинската фирма „Тролейбусни и автобусни превози“, обясни пък управителят Димитър Авджиев. Билетчето в апликацията се активира в момента на качване в тролея или автобуса и е валиден за 60 минути. Пътникът трябва сама да го покаже на контрольора.

Готовността на компанията доставчик Телелинк е проверена от Националната агенция за приходите (НАП) и са  направени забележки, които трябва да се поправят преди системата да влезе в експлоатация. Предстои синхронизация на данните с НАП, Националния осигурителен институт, ЕСГРАОН, банки. 

Приложението ще бъде подобрявано до края на март 2020 година, когато трябва окончателно да приключи проектът „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора“. През това време ще могат да се дават предложения от ползващите обществения транспорт за подобрения, предстои и обществено обсъждане. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Малко повече от месец остава до фестивала "Цветовете на джаза" в Стара Загора

Кметът на Стара Загора: Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете е голяма победа

С пълно мнозинство се прие създаването на общинско предприятие "Арт сцена-Стара Загора"

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com