Продължението на парк “Артилерийски” в Стара Загора трябва да е готово до юни

25956
Продължението на парк “Артилерийски” в Стара Загора трябва да е готово до юни
Снимка: община Стара Загора

Общата стойност на проекта за продължение на парка е 4,6 млн.лв., а изпълнител на обекта е фирма „Водстрой“, съобщи кметът Живко Тодоров. Дейностите вече са в ход и той трябва да бъде завършен през юни 2019 г.

Проектът за парк “Артилерийски”, изработен от „Институт за градско планиране“ АД - София, беше представен на обществено обсъждане още през юни. Но са настъпили изменения заради изграждането на скейт парк на около 2 дка площ в югоизточната част. Актуализираният вариант представи пред журналисти главният архитект Виктория Грозева. За съоръжението, което ще отговаря на всички стандарти, се е работило заедно с проектанти, препоръчани от скейт общността в града.

Живко Тодоров: Всички започнати проекти в Стара Загора ще бъдат завършени до края на мандата ми

Живко Веселинов Тодоров е роден на 21 септември 1981 г. в Стара Загора. Завършва ГПЧЕ „Ромен Ролан“ с английски и немски ез...

Проектът за парк “Артилерийски” се отличава с много зеленина, пейзажни форми, много алеи и централна алея с продължение на велоалеите, които свързват парка с останалата част на града. Продължението на ул. “Христо Ботев“ ще е с две активни ленти за движение, а в двете странични ще се паркира. Уличното платно ще е разделено от зеленина, а повдигнати пешеходна пътека и велоалея ще свързват северната и южната част на парка. На улицата ще може да се паркира, както и на съседната „Одринска епопея“, ще се изгради и кръгово кръстовище. Предвиден е слънчев часовник като място за срещи, площадки за безопасно улично движение за най-малките.

Всички възрастови групи ще имат свое кътче в продължението на новия парк в Стара Загора. Обособени са зони за спортни, обучителни и извънкласни дейности, православен храм, модерен павилион на поезията, воден акцент, катераческа стена, терен за увеселителен парк и музикални детски площадки. Те ще бъдат изградени на останалите около 40 дка от бившите артилерийски казарми, които Министерството на отбраната прехвърли на общината, с които целият парк ще заеме площ от около 130 дка. На 20 дка от терена ще се изгради спортна зала.

Кметът Тодоров припомни, че през следващата година ще бъдат обновени Летният театър и станционната градина. Днес има държавна приемателна комисия запарк „Митрополит Методий Кусев“ и предстои да се подпише акт 16 за приключване на ремонтните дейности. До месец се очаква да приключи и работата по ремонта в центъра на града, а в средата на януари да бъде пуснат за движение и мостът над жп линията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

След пушене на вейп: Непълнолетен е приет в болница

За втора поредна година старозагорци се включиха в инициативата "Заедно за една по-чиста Стара Загора"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора