X
 
 

Проект за патронажна грижа стартира в Казанлък 

621 0
photo of Проект за патронажна грижа стартира в Казанлък 
Снимка: Getty Images/Guliver
Проект за патронажна грижа, който спечели община Казанлък по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 - 2020 година, стартира на 1 септември, съобщава кореспондентът на Actualno.com.

Средствата по проекта са 100% безвъзмездна финансова помощ от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Над 1000 деца и младежи с увреждания от Враца чакат да получат адекватни грижи

От месеци майките на децата с увреждания настояват депутатите да приемат три закона - за хората с увреждания, за личната помощ и за соц...

По проекта в рамките на една година по два часа на ден ще се предоставят почасови, мобилни, интегрирани здравно-социални услуги на нуждаещи се лица с увреждания и възрастни хора. Чрез осигуряването на пакет от дейности/услуги по домовете от квалифицирани специалисти се цели да се подобрят качеството на живот и възможностите за социално включване. 142-ма души - лица с увреждания и възрастни хора, включително с хронични заболявания и трайни увреждания, ще получат мобилните интегрирани здравно-социални услуги на обща стойност 366 536 лева.

За реализацията на проекта ще се назначи персонал за организиране и управление на услугата, приложни специалисти за предоставяне на патронажната грижа, помощен персонал, консултанти и обучители. Ще бъдат купени коли, материали и консумативи и ще се наеме оборудване за обезпечаване на интегрираната услуга, която ще се предоставя според методика, разработена от Министерство на здравеопазването.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители