Прокуратурата в Стара Загора разследва двама души за трафик на мигранти

4229
Прокуратурата в Стара Загора разследва двама души за трафик на мигранти
Снимка: БГНЕС

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора е започнато досъдебно производство срещу 31-годишния Станимир С. и 34 - годишния Николай Й., и двамата от Средец, област Бургас, за подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона.

На 26 октомври 2015 г. в гориста местност на път между град Димитровград за град Стара Загора, в района на разклон за с. Маджерито, в посока изток към гр. Стара Загора, са били установени два автомобила с бургаска регистрация - лек автомобил марка БМВ и лек автомобил марка „Мерцедес” с водачи Станимир С. и Николай Й., и двамата от гр. Средец. При последвал оглед на местността, в която са се намирали автомобилите са били установени 26 лица от Сирия и Иран, между които малолетни деца. Те влезли в България без документи за самоличност.

Жител на Чирпан се сдоби с обвинение в каналджийство, издирват друг, превозвал мигранти

Чирпанлия е арестуван и обвинен за каналджийство, а полицията издирва избягал шофьор на кола със старозагорска регистрация превозвала м...

В хода на извършените следствени действия е установено, че при превозването на чуждите граждани в страната са взели участие още два автомобила. Към настоящия момент се провеждат оперативно-издирвателни мероприятия по установяване на местонахождението на автомобилите и техните водачи, съобщава БГНЕС.

Водачите на леките автомобили марка БМВ и марка „Мерцедес”, както и чуждите граждани са задържани за срок от 24 часа в Първо РУ на МВР-Стара Загора. С постановление на наблюдаващия прокурор Станимир С. и Николай Й. ще бъдат задържани в ареста за срок от 72 часа.

Обвинението ще бъде за престъпление по чл. 281 от Наказателния кодекс, влязъл в сила на 30 септември 2015 г., а именно за това, че в съучастие по между си като извършители, с цел да набавят за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомагали чужди граждани да пребивават или преминават в страната в нарушение на закона като деянието е извършено чрез използване на моторно-превозно средство и е извършено по отношение на повече от едно лице.

Под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора е извършен оглед на местопроизшествие, претърсване на двата автомобил и лични обиски на задържаните лице. Разпитват се свидетели и ще бъдат назначени експертизи.

ЕС одобри военни действия срещу трафикантите на хора

Страните членки в Европейския съюз одобриха използването на военни действия в Средиземно море срещу трафикантите на хора, предаде AFP. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com