Първи договор за саниране отиде в прокуратурата

7339
Първи договор за саниране отиде в прокуратурата
Снимка: БГНЕС

Общинският съветник от БСП Васил Самарски и председател на групата съветници на левицата в местния парламент на Казанлък внесе сигнал до Районната прокуратура във връзка със съмнения по документацията на подписан договор за саниране на жилищен блок в кв. „Кармен” по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Точно в Казанлък досега има рекорд по подписани договори за саниране.

Самарски направи обстоен преглед в Общинската администрация на всички документи за вписването на Сдружението в публичния регистър. Причината - телевизионен репортаж показа, че собственици от блока на ул.„Илинден” 41-43 не знаят кога е проведено учредителното събрание за учредяване на сдружение на собствениците по Закона за управление на етажната собственост за кандидатстване по Програмата.

100% от блоковете в Твърдица ще бъдат санирани... общо 2

И двата блока, които се намират в община Твърдица, ще бъдат санирани. Това съобщи кметът на общината Атанас Атанасов, предаде Стандарт ...

Сигналът сочи, че от предоставените от Администрацията документи на общинския съветник Васил Самарски е видно, че с Удостоверение №15/16.03.2015 Община Казанлък е регистрирала Сдружение на собствениците „Казанлък, ул. Илинден 41-43”. Сдружението има ЕИК 176844330 с управляващ Ангел Йосифов Банев и членове на Управителния съвет - Ася Асенова Каменова и Митко Славов.

От прегледа на Протокола на учредителното събрание и списъка на собствениците прави впечатление, че по Протокола са нанасяни корекции с коректор, без да има подпис на автора на корекцията. Будят съмнение и положените подписи на собствениците. В преписката няма документи за упълномощени от собствениците лица, които да участват вместо тях при отсъствие. От тв репортажа е видно още, че част от жителите не знаят да е имало общо събрание, а собствениците на 15 от апартаментите са уж в неизвестност.

Остава въпросът: Как тогава са положили всички собственоръчно подписите си на 6-ти февруари 2015 година?! Изискването по Програмата към датата на регистриране на Сдружението е стопроцентно съгласие на собствениците. Притеснение буди фактът, че членовете на Управителния съвет - Митко Славов и Ася Каменова, са криминално проявени и срещу тях, се водят наказателни производства.

Васил Самарски очаква прокуратурата да извърши проверка на обстоятелството - провеждано ли е Общо събрание по Закона за управление на етажната собственост на 6-ти февруари 2015 от 18 часа в присъствието на 170 човека, от които 157 собственици на апартаменти (видно от Протокола), както и да провери автентичността на положените подписи.

Казанлък рекордьор по подписани договори за саниране

Община Казанлък е №1 по подписани тристранни договори за саниране по Националната програма за енергийна ефективност. Контрактите там са...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com