X
 
 

С касов бон за 55 стотинки старозагорка спечели годишната награда от лотарията на НАП

3051 0
С касов бон за 55 стотинки старозагорка спечели годишната награда от лотарията на НАП
Снимка: iStock
Старозагорката Неделина Колева спечели годишната награда от третия сезон на лотарията с касови бонове на Националната агенция за приходите (НАП), става ясно от публикация на сайта на лотарията. Късмета й донесе касова бележка за 55 стотинки, а името на печелившия се тегли на случаен принцип. 

Месечната награда за периода от 10 ноември до 8 декември в размер на две хиляди лева отива в Добрич при Павлина Христова, която я спечели с касов бон на стойност 4,91 лева. Седмичната награда за първата седмица на декември, таблет с ретина дисплей, е за Мария Пеева от Русе с регистрирана бележка за 1,97 лева.

Касова бележка за 0.69 лв. донесе 3D телевизор на късметлийка от Шумен

С покупка за 0.69 лв. Маргаритка Янкова от Шумен получава чисто нов 40 инчов 3D телевизор от НАП, съобщиха от приходната агенция. 58-г...

През последния трети сезон на лотарията на НАП за участие са регистрирани повече от 20 милиона касови бележки, е общата им стойност е 270 милиона лева. Над два милиона от боновете са са сканирани с мобилното приложение на агенцията и нововъведения QR код на тях.

Приложението ще продължи да помага на потребителите и след края на лотарията. Чрез него ще може да се проверява истинността на касовите бележки, които получават от търговците. Ежедневно 150 хиляди души проверяват бележките си, а повечето касови апарати вече са с QR код, макар че става задължителен реквизит в края на януари следващата година. 

Мобилното приложение на НАП предлага освен функцията „данъчен инспектор" и навигация до офисите на НАП, справка за здравноосигурителен статус, данъчен календар и справка за регистрация по ДДС. Може да се изтегля безплатно за iOS и Android устройства.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители