Силният дъжд срути къща в Стара Загора

15779
Силният дъжд срути къща в Стара Загора
Снимка: БГНЕС

Проливните дъждове през последната седмица донесоха куп беди и проблеми в цяла България. Не беше подмината и Стара Загора.

Част от къща в старозагорския квартал „Лозенец” се е срутила след поредната порция силен дъжд, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Стара Загора. Живеещите в къщата не са пострадали - те са евакуирани и са прекарали нощта при съседи. Помещения в други пет къщи са наводнени.

Отстраниха авария на газова тръба в центъра на Стара Загора

Падналите надвечер обилни дъждове над Стара Загора са причинили свличане на земна маса в изкопа на ремонтните дейности, които се извърш...

Областният управител Живка Аладжова посети късно снощи района и направи оглед заедно с екипи на ОУ „Пожарна безопаснот и защита на населението”, които отводниха част от помещенията, за да се ограничат щетите и да се избегнат рискове за здравето на хората. Аладжова ще съдейства пред БЧК за предоставяне на одеяла, дезинфектанти и питейна вода на пострадалите семейства. Те ще имат възможност и да кандидатстват в Дирекция „Социално подпомагане” за еднократна помощ в размер на 325 лева.

В Община Стара Загора следва да бъде назначена общинска комисия за установяване и оценка на щетите в засегнатите къщи, която трябва да предостави резултатите от огледа на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора