Според ВМРО в Стара Загора не трябва да се строят общински жилища за роми

2514
Според ВМРО в Стара Загора не трябва да се строят общински жилища за роми
Снимка: БГНЕС

Патриотите от ВМРО към кмета на Стара Загора: Защо подлагате българите на обратна сегрегация, строейки жилища за циганите?", така започва съобщение до медиите, изпратено от партията на вицепремиера Красимир Каракачанов.

То е заради изказване на кмета на Стара Загора Живко Тодоров в ефира на bTV, в което той казва, че за жителите на циганския квартал "Лозенец" се очаква да бъдат построени общински жилища и чак след това незаконните им постройки ще бъдат съборени.

Събарят незаконни постройки в ромската махала на Стара Захора

Около 120 къщи в кв. „Лозенец” на Стара Загора, подлежат на събаряне, защото са незаконни. Общината планира на същото място...

"Ако това действително е вярно, ще попитаме дали подобни жилища ще бъдат осигурени за хора и от други етноси. Водещият тази сутрин например носи арменско име (Антон Хекимян б.р.). Ако той например се нуждае от общинско жилище в родната си Стара Загора, дали би получил, или преди това трябва да е доказал, че е циганин, който има незаконно построена, респ. съборена къща, и да се позове на тълкуванието на неизвестна наднационална съдебна инстанция, че незаконното строителство се толерира", питат се от ВМРО.

"Патриотите" не приемат , че "едно циганско семейство, което понякога е от малолетни и непълнолетни, т.е. в нарушение на Наказателния, Семейния кодекс и още няколко закона, може да получи жилище "на тепсия", докато едно младо семейство на студенти или току-що дипломирали се висшисти, които работят и внасят данъци в хазната, да плаща свободни наеми и буквално да живее на кредит и накрая да напусне страната". Това било обратна сегрегация.

За това от ВМРО съобщават, че работят над промени в Закона за административните нарушения и наказания и създаване на наказание "обществено полезен труд" "за дисциплиниране на контингента от хора, които са най-честите извършители на административни нарушения и престъпления – т.нар. циганска престъпност" и т.н.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com