Стара Загора е музика през август

3473
Стара Загора е музика през август
Снимка: Община Стара Загора

Община Стара Загора организира специални концерти за любителите на музиката под надслов „Август е музика“. Традиционните летни музикални вечери ще се проведат на 7, 8 и 9 август на сцената пред Общинска администрация.

На 7 август /понеделник/, от 20.30 часа на сцената излиза старозагорската рок група DOWNTOWN. Момчетата от бандата са адвокат, счетоводител и инженер, но заедно творят изключително добра музика. Димо Димитров – китара и вокали, Димитър Краевски – бас китара и вокали и Антон Николов – барабани, сформират групата през 2018 година и вече са разпознаваемо име сред общността. DOWNTOWN бяха част и от провелия се съвсем скоро рок фест в чирпанското село Могилово. През месец ноември 2020 г. излезе техният първи албум, който се казва „Свят“. Песните в него са записвани вечер след работното време на всеки един от участниците в групата. На сцената пред Общината ще звучат кавъри на световни и български рок парчета, както и авторските песни на групата, която за първи път има самостоятелен концерт. 

Във вторник - 8 август, отново от 20.30 часа на същото място старозагорци ще се насладят на концерт на група Терпентина, с вокал актьорът Иван Юруков.

ТЕРПЕНТИНА е музикална група, създадена от Иван Юруков и Стоян Божкилов. През 2022 г издава дебютния си сингъл “Дъб вековен” - едно от парчетата от предстоящия албум “Носталгия”, който ще бъде промотиран през декември 2023 г. Групата представя авторска музика с текстове на български език. Стилът е NEW WAVE INDIE ROCK. ТЕРПЕНТИНА има редица концерти в страната. Свирила е на сцената на Sofia Summer Fest, има многобройни участия съвместно с група Ревю.

В състава ѝ влизат Иван Юруков - китара, вокал, автор на текстовете и музиката. Актьор е в трупата на Народен театър „Иван Вазов“. Автор е на пълнометражния филм “До последния каприз”, режисьор е на спектаклите “Част от колекция”, “Пилето, което казва ку”, с множество участия в театрални постановки и филмови продукции.

Мартин Стоянов - Martist - клавишни, вокал, професионален музикант, внук на Стоян Стоянов - дългогодишен диригент на Ансамбъл “Пирин”, завършил е НМА “ Панчо Владигеров” – София. Занимава се с композиция, аранжимент, звукозапис, микс и мастеринг. Николай Димитров - Коки – ударни, актьор в трупата на Театър “София”. Участвал е като барабанист в различни музикални проекти. Става част от ТЕРПЕНТИНА почти от основаването на групата. Петко Славов - бас, вокал, музикант с много опит в страната и чужбина. Композитор, основател на група Airbag. Стоян Божкилов - китара, хармоника. Художник и музикант. Участва в национални и международни изложби. Член е на СБХ , секция Живопис.

В сряда - 9 август, отново от 20.30 часа на площада пред Общината идва пъстра латино фиеста с Калин Вельов&AMAZONIA.

Танцувалният латино проект е единствен по рода си в България и на Балканите. Той съчетава модерната бразилска култура с електро - акустична клубна денс музика и екзотиката на бразилските танци. Музикалните изпълнения в проекта са изцяло на живо – музикантът Калин Вельов (перкусии, вокали и DJ) заедно с гръцката певица Мария Дионисиу Аврамиди и бразилския капоейра перкусионист и танцьор Диего да Франка. Важна част от шоуто е анимацията с публика, която е въвлечена да танцува заедно с артистите, на ламбада влакче и лимбо от екзотични танцьори от Аржентина, Ангола и Нигерия.

Още: Разнообразни събития за последния юлски уикенд под липите

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Месец май ще бъде месец на екологията в община Стара Загора

Ето колко ще струва ремонтът на ключова улица в Стара Загора

През юни Стара Загора отново ще бъде джаз

Нов и по-свеж облик за четири квартала и два парка в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година

Малко повече от месец остава до фестивала "Цветовете на джаза" в Стара Загора

Кметът на Стара Загора: Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете е голяма победа

С пълно мнозинство се прие създаването на общинско предприятие "Арт сцена-Стара Загора"

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com