Тази вечер връчват наградата “Добрият Самарянин”

980
Тази вечер връчват наградата “Добрият Самарянин”
Снимка: Сдружение "Самаряни"

За осем години от стартирането на инициативата на Сдружение “Самаряни” номинациите в конкурса са общо 75 - все примери за добротворство. Тази година номинациите са шест и кой от тях ще стане добротворец на 2018-а ще стане ясно днес на официална церемония от 19 часа в Държавна опера - Стара Загора.

Първите номинирани са Кирил Марков, Станко Димов, Христо Марков, Милка Колдамова, Любомира Райкова, Петко Петков, Венко Добрев и 492-мата доброволци от Фейсбук групата “Да намерим Милка!”. Те се организират в социалната мрежа и пет денонощия неуморно проверяват всеки сигнал и обхождат всяко място, докато не откриват жива изчезнала жена, страдаща от болестта на Алцхаймер.

За осми път ще връчват наградите “Добрият самарянин”

Вече четири номинации са подадени за годишните награди “Добрият Самарянин”, съобщават учредителите от сдружение “Сама...

Юсни Ибрям събира бригада от работници, които за броени дни изливат основи, зидат стени и изграждат нов покрив и заедно възстановяват безвъзмездно срутената от буря къща на останала без подкрепа възрастна жена от село Кравино, община Опан.

Янко Янков подкрепя лечението на млада жена чрез дарение на лични средства и осигуряване на обекти, в които се разполагат дарителски кутии, помага на възрастен мъж за възстановяване на щети от тежък инцидент с газова бутилка, спасява бездомен мъж от премръзване и съдейства за настаняването му в защитена среда.

Петко Димов без да се поколебае или замисли, че не може да плува добре, се хвърля във водите на езеро “Загорка” и спасява давещо се 4-годишно дете, паднало във водата след като изгубило управлението над своя велосипед.

Д-р Крумова се бори в продължение на години да стабилизира състоянието на 9-годишно дете, което се нуждае от бъбречна трансплантация, оказва подкрепа на семейството му за преодоляване на бюрократични пречки и увлича хора, благодарение на които кампанията за спасение на детския живот е успешна.

Стара Загора е домакин на петия географски фестивал

Петото издание на Българския географски фестивал ще се проведе на 20 и 21 април в Стара Загора. Главни съорганизатори на събитието са ...

Д-р Димитричка Динева, Мано Манев, Мария Радева, Радка Колева, Радни Раднев, Златка Скоколиева, Данка  Дончева, Катя Пенчева, Стефан Стефанов и Пенка Ялъмова - техният вдъхновител и председател на Сдружение „Диабет”. Членовете на дружеството и десетки доброволци - пациенти с диабет и техни близки безвъзмездно и безрезервно подкрепят други хора с това заболяване. Извършват скрининги за ранно диагностициране, предоставят полезна здравна информация и консумативи в малките населени места в общината, провеждат срещи за по-лесно приемане на диагнозата и живота след това, обучават как се контролира кръвната захар в домашни условия, споделят личен опит и насърчават здравословния начин на хранене и физическа активност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Малко повече от месец остава до фестивала "Цветовете на джаза" в Стара Загора

Кметът на Стара Загора: Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете е голяма победа

С пълно мнозинство се прие създаването на общинско предприятие "Арт сцена-Стара Загора"

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com