В Стара Загора затвориха рибен магазин заради небивала мръсотия

10060
В Стара Загора затвориха рибен магазин заради небивала мръсотия
Снимка: БГНЕС

Инспектори на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) затвориха специализиран магазин за търговия с риба и рибни продукти в област Стара Загора, информира Канал 3.

Причините са установена лоша хигиена, неработещи хладилници и липса на записи по Системата за управление на безопасността на храните. Освен това там е намерена и 5 килограма каракуда без документи за произход и видими признаци, че се е развалила.

222 проверки за разминавания между доход и имущество са образувани в НАП Варна

В НАП - Варна са образувани 222 проверки за разминавания между доход и имущество, това съобщи Милена Колева - директор на териториалнат...

Заради Никулден инспекторите към Българска агенция по безопасност на храните са извършили над 1000 извънредни проверки на обекти в цялата страна, продаващи риба и рибни продукти.

При тях са издадени 29 предписания и са съставени 9 Акта за установяване на административно нарушение. Общо 101 килограма риба е била бракувана заради различни пропуски и нередности. Повече от половината, 60 килограма, е иззета от нерегламентиран търговец в област Варна.

Освен тематичните проверки за Никулден, през изминалата седмица инспекторите към БАБХ са извършили и над 3 500 проверки на обекти от търговска мрежа и обществено хранене, производствени предприятия и складове за съхранение и търговия с храни.

В резултат на проверките са издадени 234 предписания, съставени са 44 акта и е бракувана близо 40 килограма храна. Общо 5 обекта от търговската мрежа и обществено хранене са с преустановена дейност заради неизпълнени хигиенни изисквания. Обектите са в областите Велико Търново, Кърджали, Добрич и 2 в Бургас.

Три институции започват съвместни проверки на дърводобива

Три институции ще работят заедно за подобряване на контрола върху добива на дървесина. Изпълнителна агенция по горите е инициатор да ...

В момента текат засилени проверки на обекти, в които ще се провеждат тържества за Студентския празник.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора