Изписаха битата Сияна от болницата

7453
Изписаха битата Сияна от болницата

2-годишната Сияна от търговищкото село Кралево днес бе изписана от варненската болница "Света Марина", където прекара 18 дни. Детето, което постъпи в интензивното отделение с тежки травми, ще живее с приемната си майка Румяна Алексиева в Търговище, съобщават от пресцентъра на лечебното заведение.

Сияна е в стабилно състояние, вече се усмихва, говори и се храни“, сподели началникът на детското отделение в болницата проф. Виолета Йотова. Момиченцето ще живее при приемната си майка, докато социалните служби разрешат случая. Сияна ще продължи да ходи на контролни прегледи във върненската университетска болница, докато укрепне физически. С нея ще работи и психолог от Отдела за закрила на детето.

Животът на 2-годишната Сияна е вън от опасност

Животът на 2 годишната Сияна, която бе докарана в критично състояние във Варна вече е извън опасност. Детето ще остане в детското интен...

„След всичко, което се случи, шансовете на биологичната майка, която още е в ареста, да върне детето си са минимални“, каза при изписването г-жа Адриана Григорова, директор на Дирекция „Социално подпомагане“ във Варна.

Детето се развива нормално след това, което е преживяло. Достатъчно социализирано е и не се страхува от контакт с непознати хора. Оттук насетне обаче е важно да бъде стимулирано социално, защото в бъдещото й развитие може да се появят проблеми в общуването. Детето е много малко, за да може категорично да се твърди, че помни какво се е случвало“, каза психологът д-р Калоян Куков.

Временната майка Румяна Алексиева вече е отгледала две приемни деца и сподели, че детето бързо се привързва, много е контактно, търси внимание и е положително настроено към хората.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com