Нахалство - куп общини вземат такси за разкопаване

2367
Нахалство - куп общини вземат такси за разкопаване
Снимка: Getty Images / Guliver

Общонадзорна проверка на Апелативната прокуратура във Варна, разпоредена от Върховна административна прокуратура, установи, че 21 общински наредби регламентират отделно от разрешението за строеж и разрешение за разкопаване със съответната дължима такса, което е неправомерно.

Резултатите от проверката показват, че такива такси се събират в девет общини на територията на Варна – Аврен, Аксаково, Белослав, Бяла, Долни чифлик, Провадия, Дългопол, Ветрино и Суворово, две – в Добрич и Шабла, в Нови пазар и Велики Преслав в Шуменска област, както и в пет общини на територията на Окръжната прокуратура в Търговище и три – в Разград. Единствено от проверените общини в Силистренска област не са констатирани разпоредби в общинските наредби, които да предвиждат събиране на неправоверната такса за разкопаване.

Скандал в "Младост" - бившият главен архитект одобрил строеж на баща си

Скандален строителен проект, заради който главният архитект на столичния район "Младост" Стефан Цанков подаде оставка, продължава да се...

Прокурори от шестте окръжни прокуратури в региона са изготвили 18 протеста до административните съдилища за отмяна на текстовете в наредбите, които определят тази такса. Тя се събира с разрешението за строеж и е незаконосъобразно да се заплаща отделно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com