Carpe diem от Хораций вдъхновява Гришо

17299
Carpe diem от Хораций вдъхновява Гришо
Снимка: Getty Images/Guliver

Популярен израз от произведение на Хораций е любим на Григор Димитров. Това е Carpe diem (най-общо в превод от латински - "Улови мига"). Признанието си българската звезда прави за рекламната кампания на Nike “Безкраен тенис”.

"Тези думи наистина означават нещо", споделя Димитров. А ето как талантът от Хасково описва живота си в професионалната верига: "Просто е, но трябва да го правиш непрекъснато, всеки ден, всяка седмица, да пътуваш, да приготвяш багаж, един ден си тук, на другия на различно място. Не е лесно, но се превръща в навик, в нещо повече от работа, а кортът става свещено място за теб".

Шарапова си осигури осминафинал в Мадрид

Мария Шарапова се класира за осминафиналите, след като записа победа във втори кръг на тенис турнира в Мадрид. Рускинята, която е поста...

Тази седмица Григор е в Мадрид, където участва на турнира от серията "Мастърс 1000" и в първия мач отстрани 6:2, 6:4 испанеца Пабло Карено Буста, а изпълнение на първата ни ракета отново беше избрано за най-атрактивно.

Така от началото на този сезон Димитров е с баланс 9:0 в срещите, с които започва на турнирите. В следващия кръг негов съперник ще бъде Мариуш Копил (Рум), който получи уайлд карт.

Правата на "Мастърс” в испанската столица държи румънската легенда Йон Циряк. Копил в момента е на 164-о място в световната ранглиста, а Димитров остана 14-и. Миналата година в Мадрид нашият отстрани Новак Джокович (Сър), който тогава бе №1 в света.

Преди няколко дни Григор и носителката на титлата от турнира на шампионките в София Симона Халеп (Рум) дадоха открит урок на местни таланти и известни личности. Българинът бе попитан кой е бил неговият идол от детството, с когото би искал да направи подобна тренировка, и отговорът бе "Андре Агаси".

Квалификант отстрани Томи Хаас в Мадрид

Томи Хаас (Германия) се присъедини към Лейтън Хюит (Австралия) и съответно към групата на отпадналите на тенис-турнира в Мадрид, с наг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com