Цветана Пиронкова напусна Уимбълдън

37930
Цветана Пиронкова напусна Уимбълдън
Снимка: Getty Images/Guliver

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова не успя да повтори представянето на Григор Димитров и загуби още в началото на най-престижния турнир на трева – „Уимбълдън”. Пиронкова падна с 7:6 (8), 2:6, 2:6. Така българката сбъдна най-лошите очаквания на Actualno.com и напусна любимия си турнир още в самото му начало.

В първия сет трудностите се появиха първо при Пиронкова – при 2:2 гейма Лепченко достигна до 0:40 на сервис на българката, но тя показа кураж и здрави нерви, печелейки следващите пет разигравания. Пиронкова можеше веднага да се възползва от психологическия импулс, но на свой ред изпусна точка за пробив. Сагата с пропуснатите възможности продължи и в седмия гейм, като Лепченко имаше нови четири точки за пробив, но Цвети отново удържа и продължи да води в резултата, тъй като сервираше първа. Тя можеше да бъде пробита и в деветия гейм, когато Лепченко получи 15:40, но Пиронкова вкара в действие сервиса и отново се измъкна като Худини. Стигна се до тайбрек и там нашето момиче, след нова спираща дъха драма, измъкна частта, след като Лепченко имаше сетбол при 5:6 точки и взе своето с печеливш бекхенд.

Цвети доиграва днес следобед мача от I кръг

Мачът на Цвети Пиронкова срещу Варвара Ленченко (САЩ), в първия кръг на Уимбълдън ще се доиграе днес, след обед. Късно снощи българката...

Началото на втората част се превърна в провал за Цвети. За разлика от първата част българката лесно сдаде сервиса си и изостана с 0:2, но точно тогава заваля, което беше теоритично в плюс за Пиронкова, защото Лепченко тръгна по възходяща, а паузата я охлади. Днес обаче, при подновяването, Пиронкова изтърва шанс да направи рибрейк и вместо това Лепченко проби отново, след като българката водеше с 40:15 на свой сервис. Типично за женски мач Пиронкова веднага върна единия пробив, а след това спечели и първия си сервис гейм в сета, при това като изоставаше с 0:30. И веднага пред Пиронкова изкочи шансът да върне и втория пробив - 15:40, но оттук насетне нито точка повече, а Лепченко за капак проби от 30:0 за Пиронкова в осмия гейм - 6:2 за американката.

В третата част двете тенисистки се стабилизираха на сервис, като не даваха шансове на посрещащата. Това продължи до 3:2 за американката, която проби отново, при това след много убедително представяне и страшно беззъба игра на Цвети, а след това Лепченко затвърди аванса с нов убедителен гейм, гарниран с два печеливши форхенда – 5:2. Това се оказа и на практика края, тъй като Пиронкова просто се предаде и допусна още един пробив – за финал на срещата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com