Фантастичен Григор Димитров размаза шампиона в Монте Карло

16058

Тенисист №1 на България Григор Димитров изигра безспорно най-добрия си двубой за 2015 година, след като стигна до изключителното 6:1, 6:2 срещу световния номер 9 Стан Вавринка в осминафинален двубой от тенис турнира в Монте Карло.

Гришо, който почна турнира под номер 9 в схемата и спечели срещу Вердаско и Фонини по пътя си, детронира действащия шампион в турнира, и то по безапелационен начин. Той се възползва от неразположението на Вавринка и не показа пощада срещу 24-те непредизвикани грешки на съперника в първия гейм, а след това на свой ред почна да атакува мощно от основната линия и от сервис. В крайна сметка, Вавринка не издържа и се предаде в края на втория сет, получавайки пробиви за 1:3 и 2:6.

Звездите говорят: Вавринка е по-освободен психически, Григор е по-силен физически

11:30 часа българско време - днес Григор Димитров излиза пръв на корта в Монте Карло, в третия си мач от тазгодишния първи Мастърс на к...

По този начин за пръв път през сезона Димитров ще играе четвъртфинал на турнир от сериите ATP 1000, а в следващата среща той ще срещне Роджър Федерер или Гаел Монфис.

За победата си Гришо си осигури 180 точки за световната ранглиста, а освен това за пръв път от юни насам спечели срещу тенисист от топ 10.

ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ ВИЖТЕ В SPORTLINE.BG

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com