Федерер с труден старт в Хале

9726
Федерер с труден старт в Хале
Снимка: Getty Images/Guliver

Доста по-труден от очакваното се оказа стартът за шесткратния и настоящ шампион в Хале Роджър Федерер. Той трябваше да прави пълен обрат срещу португалеца Жоао Соуса в първия си мач на трева за сезона - 6:7 (8), 6:4, 6:2.

През първия сет не се стигна до пробив, макар че в цели три гейма Федерер можеше да стигне до такъв, но Соуса се измъкна сух от водата. В тайбрека португалецът се възползва от по-нестабилната игра на Федерер и след епично представяне взе първия сет, с 10:8 точки в дългия гейм.

Федерер: Клеят няма нужда от мен повече

Носителят на 17 титли от големия шлем Роджър Федерер е убеден, че независимо от ранното си отпадане от Ролан Гарос, може да вземе титла...

Нещата постепенно започнаха да се променят във втория сет, след като в самия му край Федерер най-после проби и затвори частта с 6:4 гейма. Швейцарецът проби и в началото на третия сет след страхотна атака на мрежата и класическо воле, но след това нещата отново можеха да излязат извън релси, тъй като Федерер направи три поредни грешки и се изправи пред 15:40 в своя гейм. Той обаче се спаси, макар да изигра и двете точки за пробив на втори сервис – в първия случай застреля Соуса с ефектен печеливш форхенд по къс диагонал, а във втория португалецът не успя да му върне високия кик сервис.

Всичко свърши при 3:1 гейма за швейцареца, който взе за втори път в сета подаването на противника си от втори опит – с мощен форхенд по правата, хванал в крачка Соуса. До този момент обаче Федерер имаше отчайващ процент на реализирани точки за пробив в мача – само 2 от 11. В крайна сметка швейцарецът затвори сета и мача с 6:2 гейма.

По-късно днес, към 18:30 часа българско време, предстои мачът на другата голяма звезда, потвърдила участие в турнира – Рафаел Надал. Той излиза срещу нестандартния Дъстин Браун.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com