Григор Димитров показа класа в доиграването срещу Куери

16834
Григор Димитров показа класа в доиграването срещу Куери

Григор Димитров продължи към втория кръг на тенис надпреварата "Куинс" в Лондон. Това стана факт днес, след като българският маестро се добра до ценна победа с 4:6, 6:3, 6:4 над американеца Сам Куери.

Вчера двамата си размениха по един сет, след като Димитров беше на прага на отпадането, но след впечатляващи 20 минути взе втория сет и стигна до 1:1. Тогава беше прекратен и мача заради смрачаване.

След много драма Григор Димитров оцеля и ще доиграва утре

Григор Димитров и Сам Куери ще доиграят мача си от първия кръг на тенис турнира "Куинс" утре, след като при 4:6, 6:3 двубоят беше прекр...

Доиграването почна с бърз гейм на 0 за Куери. Григор Димитров също нямаше особени проблеми в своето подаване и, въпреки че допусна грешка от форхенд в самото начало, бързо записа на своята сметка следващите 4 точки.

Последва оспорван сервис-гейм на американеца, в който Гришо натисна добре от ретур. При 15:30 в своя полза българинът отново прати дълбока топка, но след това допусна непредизвикана грешка. Два бомбени сервиса на Куери му дадоха нов аванс - 1:2.

Гришо безпроблемно взе своето подаване и отново изравни, а след това се възползва от грешки на американеца за две възможности за пробив. Куери обаче не трепна и взе следващите 4 точки - 2:3, а след това и 3:3 с нов безупречен гейм на Димитров.

Двамата стигнаха безпроблемно до 4:4, като в този момент първият сервис на Куери спря да работи. Гришо се възползва отлично и с дълбоки ретури стигна до 15:40. Още при първата възможност той вкара два поредни впечатляващи форхенда, с което проби. Последва гейм на 0 и победа за Димитров.

Григор Димитров показа добро настроение за сезона на трева

Чувствам се специално на тревата. Това заяви първата ни ракета при мъжете Григор Димитров, който от понеделник, 15 юни, започва защитат...

Така след страхотен обрат Гришо ще продължи да защитава титлата си в Куинс. Той трябва да стигне поне полуфинал, за да запази точките си от миналата година (250). През настоящия сезон надпреварата вече е от ранг ATP 500.

На осминафиналите Димитров ще срещне Жил Мюлер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com