Григор Димитров пречупи Турсунов на старта в Ротердам

30683
Григор Димитров пречупи Турсунов на старта в Ротердам
Снимка: Getty Images/Guliver

6:2, 1:6, 6:4 – Григор Димитров започна с успех участието си на силния турнир в Ротердам от серията 500, побеждавайки с 2:1 сета добрия си приятел Дмитрий Турсунов на старта. В следващия кръг Димитров излиза срещу Ернест Гулбис, а през миналата година Григор стигна до полуфинал на този турнир.

Първи сет

Светът на тениса се обедини: Гришо ще бъде №1

Интересът към Григор Димитров става все по-сериозен след силното представяне на Australian Open. Официалният сайт на АТР представя Гриш...

Двубоят започна лошо за Григор, който в първия си сервис гейм направи две двойни грешки и Турсунов проби след втората, когато българинът пропусна удар и го прати в мрежата. Руснакът обаче веднага показа колебание, допусна на свой няколко непредизвикани грешки от форхенд, а за капак на точка на пробив направи двойна грешка и Димитров веднага върна пробива.

Този миниобрат се превърна в супер обрат, след като Григор успя отново да пробие за аванс от 3:2. Нашето момче използваше много повече дълбок от слайс от бекхенд, който затрудняваше и изнервяше Турсунов и в дългите разигравания руснакът се пропукваше.

Възходът в играта на Димитров продължи и в седмия гейм, когато нашето момче проби за трети път след две безумни грешки на Турсунов на мрежата – първо изкара лесно воле в аут, с което стана 0:40, а при 30:40 изблъска рутинен завършващ удар отново в аут, когато само трябваше да уцели корта – 5:2 за Григор и сервис за сета. Българинът трябваше да спасява две поредни точки за връщане на единия пробив, но се справи успешно, макар и на втори сервис и взе сета с 6:2 гейма.

Втори сет

Вторият сет започна отново трудно за Григор – при 1:2 и негов сервис той не можа да затвори гейма, след като водеше с 40:15, но допусна поредица непредизвикани грешки, явно отпускайки се. Този път обаче Турсунов затвърди ранния аванс, повеждайки с 4:1 гейма. За съжаление играта на Димитров се срина още повече, първият сервис падна до 42%, той наниза нова порция непредизвикани грешки и руснакът проби за 5:1, а Турсунов лесно затвори частта на свой сервис – 6:1.

Григор Димитров стана най-младият почетен гражданин на Хасково

Григор Димитров стана най-младият почетен гражданин на Хасково. На днешното си заседание Общинският съвет единодушно прие удостояване...

Трети сет

Третият сет стартира с нов труден гейм за Димитров, който мина през 30:30 и страхотно разиграване с къси диагонали от форхенд, завършило с добро излизане на мрежата на българина и прекалено амбициозен минаващ удар на Турсунов, отишъл в аут.

Определено лошата игра на Григор обаче доведе до нов шанс за Турсунов за пробив – в третия гейм на сета, който беше реализиран след отвратителен форхенд на Димитров, отишъл в основата на мрежата. Последва обаче най-драматичният и най-малко качественият гейм в мача – Григор получи 0:40 на сервис на Турсунов след безумни грешки на руснака, който обаче спаси и трите точки къде след смела игра, къде след пропуски на Димитров, последваха обаче още два шанса за Григор да върне пробива и на петата възможност това стана след нова лесна грешка на Турсунов – 2:2.

След тези разменени пробиви двамата стабилизираха представянето си на сервис, като вземаха подаванията си къде по-трудно, къде по-лесно до 5:4. В този игрови отрязък направиха впечатление разиграванията за 4:4 и 5:4 гейма, като в първия случай Турсунов успя да надделее при свой сервис и дълга размяна, а във втория – Григор, след невероятна защита и бекхенд по правата.

При 5:4 Григор стигна до мачбол, но на сервис на Турсунов, като руснакът извади късмет с мрежата, за да не са два поредни мачбола. Дмитрий показа здрави нерви и със силен сервис и атака на мрежата отрази мачбола. Григор обаче стигна до нов мачбол след хубав ретур, а след това последва най-дългото разиграване в срещата, в което Димитров тичаше от ъгъл в ъгъл и връщаше, и връщаше, и връщаше, но Турсунов завърши с хубаво форхенд контрапие. Българинът не се отказа, в следващото разиграване успя да принуди Турсунов да сбърка след нова великолепна защита и от третия опит взе мача след грешка на руснака на мрежата, който явно вече не издържаше физически на продължителните размени.

Гришо контузен след Аустрелиън Оупън, пропуска турнир в Загреб

Най-силният български тенисист Григор Димитров няма да участва в турнира на АТР в Загреб през следващата седмица.Причината затова е кон...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com