Григор Димитров загуби рано в Мадрид

641
Григор Димитров загуби рано в Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

Горчивата загуба на финала в Истанбул определено срина психически най-добрия ни тенисист Григор Димитров, който стигна ново дъно още на старта на Мастърса в Мадрид. В испанската столица българинът се изправи срещу номер 46 в света – Пабло Карено Буста, с когото беше играл три пъти до този момент и беше побеждавал три пъти. Сега обаче българинът, със сигурност още под влиянието на лековато изпуснатия трофей в Истанбул, отстъпи пред испанеца, а това ще му коства и падане в ранглистата, тъй като миналата година игра четвъртфинал в Мадрид.

Първият сет се реши в тайбрек, като Григор можеше да го загуби по-рано, допускайки пробив за 4:5, но веднага направи рибрейк с агресивна и красива игра. Проблясъкът обаче не стигна за нищо повече от 3:7 точки в тайбрека в ущърб на Димитров.

Анди Мъри оглозга Рафаел Надал и взе Мастърса в Мадрид

Истински шок преживя цяла Испания, след като тенис любимецът ѝ Рафаел Надал беше буквално разпилян от шотландеца Анди Мъри – 3:6,...

Втората част беше решена от един пробив – още в първия сервис гейм на Григор, който имаше цели три точки да върне пробива в гейма, в който противникът му сервираше за мача и определено изглеждаше нервен. Димитров обаче му направи два подаръка и помогна максимално, за да не се стигне до обрат.

Пълни подробности от мача научете в Sportlive.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com