Григор Димитров записа сладка победа в първия си мач в Париж

50898

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров стартира с успех на последния турнир при мъжете за годината, без да броим финалния Мастърс – Мастърса в Париж. Григор успя да направи пълен обрат срещу представителя на домакините Микаел Льодра и да запише трета победа в три мача срещу него – 6:7(5), 6:3, 6:3.

Първият сет премина крайно драматично и се реши в тайбрек. Григор Димитров имаше шанс за пробив в четвъртия гейм на сета, но след много красиво разиграване, в което нашето момче контрира Льодра с лоб, а французинът му отвърна с „хот дог”, в крайна сметка точката отиде за представителя на домакините. В крайна сметка Григор се пропука пръв – след като през първите си пет сервис гейма даде само една точка на противника си, последва катастрофален шести и пробив за Льодра след две двойни грешки и две непредизвикани на Григор. Той обаче успя да върне пробива, отново вкарвайки лоб в решителна точка.

Федерер: Григор Димитров гради собствения си облик и върви напред

"Григор е голям професионалист и се надявам хората скоро да спрат да го наричат Бейби Фед, защото той гради собствена идентичност", к...

В тайбрека нещата вървяха чудесно за Григор, който успя да поведе с 5:3 точки, но последва голямото разочарование – четири поредни точки за французина, след като Димитров необяснимо свали нивото на игра точно в решителния момент.

Вторият сет започна с нов отличен шанс за Григор да вземе предимство – той имаше два поредни шанса за пробив, но Льодра отново показа здрави нерви и се спаси, с което натрупа допълнително увереност. Това обаче не му помогна особено и в следващия сервис гейм на французина Димитров проби след точно и премерено излизане на мрежата. Оттук насетне нашето момче запази преднината си, макар в шестия гейм Льодра да имаше шанс да върне пробива – даже три поредни шанса, но Григор се спаси с хладнокръвна игра. Нещо повече – Димитров успя да пробие в деветия гейм и да си осигури правото да сервира пръв в решителната трета част.

Още в началото на решителния трети сет Григор имаше шанс за пробив, но Льодра намери първи сервис. Нищо обаче не можа да го спаси в шестия гейм - Льодра започна гейма с непредизвикана грешка, последва страхотен минаващ удар за Гришо, а след нова неточност от ракетата на французина Димитров разполагаше с три поредни брейкбола. Представителят на домакините спаси първите два шанса, но при третия сгреши. Това се оказа достатъчно за нашето момче и той удържа аванса си, затваряйки мача с 6:3 в решителния сет.

Следващият съперник на Григор ще е Фабио Фонини.

Роджър Федерер преподаде урок по хладнокръвие на Григор Димитров

Много нерви и доста обрати – с това ще се запомни първият мач на Григор Димитров срещу един от тенис идолите му Роджър Федерер. ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com