Григор Димитров завършва годината като номер 23 в света

43831
Григор Димитров завършва годината като номер 23 в света
Снимка: БГНЕС

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров ще завърши годината под номер 23 в световната ранглиста, което е негов личен рекорд, предаде БГНЕС

Григор беше изместен от Филип Колшрайбер, въпреки че стигна до осминафиналите в Париж и там прибави 20 точки към актива си.

Тази година Григор успя да спечели първата си титла от АТР турнир, след като триумфира в Стокхолм. Успехът на Димитров е невероятно постижение за българския спорт, като никога досега българин не бе стигал до титла от световния тур.

Григор определя победа на Шарапова като най-запомнящ се за него спортен момент

"Най-запомнящият се момент в спорта за мен е победата на приятелката ми Шарапова на Уимбълдън през 2004 година", каза Григор Димитров...

В паузата Григор ще има доста интензивна тренировъчна програма - новият му треньор Роджър Рашийд дори сподели, че самият него го хваща страх като знае на какво ще подложи Димитров. Българинът пък каза, че сега, в двумесечната пауза между сезоните в тениса, с Рашийд ще могат да наблегнат на определени детайли в играта му.

При жените Цветана Пиронкова се изкачи няколко с няколко места и вече е 108-а в света. Цвети не успя да премине груповата фаза на Турнира на шампионките, но въпреки това спечели 75 точки, които й помогнаха да се изкачи с 11 места и да влезе отново в топ 110 на света.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com