Григор изпусна Мъри след пропилян мачбол

5830
Григор изпусна Мъри след пропилян мачбол
Снимка: Getty Images/Guliver

Нерви, нерви, нерви и безкраен яд - само това може да остане след мача от третия кръг на Мастърса в Синсинати между първата ни ракета при мъжете Григор Димитров и световния номер 2 Анди Мъри. Григор изтърва сигурна победа, включително и мачбол, като допусна обрат срещу шотландеца - 6:4, 6:7(3), 5:7. Това беше шеста загуба за българина в осем мача с шотландеца.

Мъри определено показваше признаци на физическа умора от началото на турнира след зрелищния финал в Монреал срещу Новак Джокович, който спечели в три сета. Това беше използвано от Григор, който грабна първия сет, като можеше да го стори още по-убедително, макар че накрая можеше и да се стигне до 5:5 гейма, но сервисът на българина се включи в играта в решителния момент. Оттук насетне обаче дойде провалът - два пробива аванс за Григор във втория сет и пълен блокаж, като той допусна пробив с двойна грешка, предаде и тайбрека с двойна грешка.

Гришо си свърши работата, чака Анди Мъри в Синсинати

Григор Димитров продължи успешно участието си на тенис турнира в Синсинати, след като постигна победа в два сета - 7:6 (4), 7:6 (2) над...

В решителната трета част Димитров изостана с 0:2 гейма, за да направи чудесен обрат до 5:2! И тогава пак се проявиха демоните в главата му - двойна грешка при точка за пробив на сервис на Григор за мача, при 5:4 и мачбол за нашето момче на сервис на Мъри след изключителен форхенд, но след това твърде лековато пропиляна възможност и в крайна сметка окончателно рухване за Григор.

Още подробности от мача научете в Sportline.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com