Григор се разходи срещу контузения Монфис и е на финал в Букурещ

16886
Григор се разходи срещу контузения Монфис и е на финал в Букурещ
Снимка: БГНЕС

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров премина неочаквано лесно полуфиналната фаза на турнира от серията 250 на ATP в Букурещ. Григор победи след отказване французина Гаел Монфис след като чернокожият тенисист се отказа при 5:1 гейма за Димитров още в първия сет.

Монфис влезе в срещата след изключително тежък сблъсък с Пол-Анри Матьо вчера, който успя да спечели в три сета след обрат и запомнящ се тайбрек във втория сет – 10:8 точки, като първоначално Монфис изоставаше с 0:5 точки и 2:6 след това, спасявайки общо шест мачбола в полза на Матьо - 3:6, 7:6, 6:2. Изглежда това се отрази фатално физически за Монфис, тъй като в началните минути на днешния мач известният с прякора си Ла Монф французин често-често се пипаше по лявото коляно и се подпираше на ракетата след някоя по-дълга размяна.

Гришо и Федерер потвърдиха участието си в Базел

Григор Димитров, Роже Федерер и други звезди вече са потвърдили участието си на турнира в Базел, съобщиха организаторите на тенис-турни...

Всичко това доведе до шокиращо бърз завършек на мача – Григор проби на два пъти, в четвъртия и шестия гейм, като просто удържаше топката в корта без да прави глупости и след втория пробив Монфис се отказа. В това подобие на мач той направи десетина грешки от форхенд, при това големи – французинът пропускаше с метри корта и явно реши, че няма смисъл да продължава.

Утре, 27 април, Григор излиза от 15:00 часа на финал в Букурещ срещу досегашния шампион Лукаш Росол, който по-рано днес обърна холандеца Робин Хаасе - 3:6, 6:3, 6:2 и отново ще спори за трофея в румънската столица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис