Гришо се провали в Истанбул

9194
Гришо се провали в Истанбул
Снимка: Getty Images/Guliver

Най-добрият български тенисист Григор Димитров шокиращо отпадна на полуфиналите в турнира от сериите "ATP 250" в Истанбул, след като падна с 2:6, 4:6 от Пабло Куевас (№3 в схемата). Това беше първи успех за уругваеца над нашия сънародник, след като през миналата година Димитров спечели убедително в Париж след 6:0, 6:3. 

Гришо беше далеч от нивото си, като се пропука в собствените си сервис геймове - фактор, който нямаше такова значение вчера срещу Додиг, но днес Куевас се възползва максимално.

Уругвайският тенисист допусна само един пробив, а на свой ред нанесе 3 (4 в първия сет, 1 във втория), с което безпроблемно преодоля съпротивата на Григор Димитров.

Така българинът изпусна финал срещу Роджър Федерер, и то пред поти изцяло българска публика. Дори днес имаше стотици наши сънародници, които обаче не успяха да му помогнат.

За участието си Димитров получава над 20 хиляди евро от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста. Това обаче едва ли е утеха за българина, който се бори за ново влизане в топ 10.

Първият сет бе истински кошмар за Григор. Първата ни ракета не успя да спечели нито един от четирите си сервис гейма и въпреки че също проби на два пъти подаването на уругваеца, това се оказа крайно недостатъчно - 2:6.

Вторият сет беше далече по-оспорван, но при 2:2 Димитров допусна типичния си срив при сервис-гейм. Той изостана с 0:40, изпрати в яда си топка извън Централния корт, а след това допусна поредната непредизвикана грешка за 2:3.

Куевас затвърди пробива без никакви проблеми, а след това спечели и мача, без да позволи на Димитров да го застраши - 2:6, 4:6.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com