И на US Open финалът е Джокович - Федерер

6706
Снимки: Getty Images/Guliver

Абсолютна доминация и никаква изненада – това предложиха тазгодишните полуфинали на мъжкия US Open. За разлика от жените, при които световните номер 1 и номер 2 отпаднаха, при мъжете всичко приключи бързо и в полза на фаворитите – Новак Джокович и Роджър Федерер. Така двамата ще излязат в неделя, 13 септември, за шести път един срещу друг този сезон. Всичките мачове са на финал, като Джокович води с 3:2 победи и взе успеха на финала на „Уимбълдън”, но загуби в Синсинати.

Световният номер едно излезе първи на корта и даде само три гейма на защитаващия титлата си шампион на US Open Марин Чилич – 6:0, 6:1, 6:2. Чилич не оказа никаква съпротива, а показателно беше какво стана с най-голямото му оръжие – сервисът. Хърватинът успя да вкара едва 25% първи начален удар в първия сет и не беше чудно какво стана в тази част. Чилич взе гейм в началото на втората част и ... само толкова. Чак в третия сет все още действащият шампион взе сервис гейм, без да се минава през точка за пробив – за 2:1 в полза на Ноле, но световният номер едно набързо показа, че интрига няма и с нови два пробива уби окончателно и капчицата интрига в мача.

Роберта Винчи обърна Серина Уилямс, италиански финал на US Open!

Най-голямата сензация в историята на тениса е факт – на прага на Голям шлем, на домашна територия, пълният доминант в женския тен...

След този двубой на корта излязоха Роджър Федерер и Стан Вавринка. Картинката не беше много по-различна, с изключение на малко по-голямата съпротива на действащия шампион от „Ролан Гарос”. Тя обаче стигна за общо осем гейма в мача – 6:4, 6:3, 6:1 за Федерер. А мачът почна обещаващо, след като и двамата спасиха точка за пробив в своите първи сервис геймове. Бързо обаче Федерер проби, за 2:1, като натисна с крайно агресивния си ретур, при който влиза до 3-4 крачки в корта, а при 3:2 за Федерер противникът му пропусна големия си шанс – 0:40. Този момент се оказа ключов за първия сет и Федерер дръпна напред. Във втората част Федерер на свой ред имаше 0:40, в петия гейм, но Вавринка оцеля, като спаси общо пет шанса за пробив, само за да дойде пробив на нула в седмия гейм и Федерер всъщност не даде повече точка на сънародника си до края на сета. Третата част вече беше изцяло протоколна – само един гейм за Вавринка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com