Когато форхендът на Федерер твори, дори тенис боговете мълчат (ВИДЕО)

2961
Когато форхендът на Федерер твори, дори тенис боговете мълчат (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

Епичната победа на Роджър Федерер над Рафаел Надал с 3:2 сета на тазгодишния Australian Open безспорно доведе до делириум мнозина. В борба за 18-тата си титла от Големия шлем, през 2017 година, поставеният под номер 17 в схемата безсмъртен тенис идол от Швейцария успя да вземе сладкия трофей срещу най-големия си кошмар. След като е вече на 35 години, той вдигна 5-ти трофей в Мелбърн, след 3-ти 5-сетов мач - нещо, което досега не беше правил никога в кариерата си!

Безспорно точката на мача - тази с най-голяма важност и получила се най-красива от всички, беше при 4:3 за Федерер в петия сет, сервис на Надал и 40:40. Тогава двамата преминаха в друго тенис измерение - запазено само за най-най-най великите и сътвориха шедьовър, който рядко се вижда. На границата на силите си, преодолели милионите навъртени тенис километри в кариерите си, те заиграха само по инстинкт - инстиктът на чисти тенис гении. И на върха застана швейцарският Маестро - с изпълнение от форхенд, след най-бруталното разиграване в мача, което на практика го изведе на победния път. Вижте го:

Крал Федерер отново е на върха след епичен финал с Надал

Роджър Федерер победи Рафаел Надал в петсетов сблъсък и спечели мечтаната 18-а титла от турнир от Големия шлем. Маестрото спечели финал...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com