Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Нов етап в кариерата ми": Яник Синер тръгва "на лов" към Уимбълдън

11 юни 2024, 17:58 часа • 990 прочитания

Новият водач на ATP класацията Яник Синер "започва нов етап в кариерата си". С достигането си до полуфиналите на "Ролан Гарос" в началото на седмицата той стана първият италианец, изкачвал се до №1 на световната ранглиста. Президентът на ATP Андреа Гауденци награди Синер с полагащия му се трофей, след което 22-годишният тенисист даде кратко интервю пред BBC.

Новият номер 1 в тениса Яник Синер се цели в "Уимбълдън"

"Много се радвам, че съм №1, но сега всеки си поставя за цел да ме победи. Започва нов етап от кариерата ми и ще видим колко време ще остана на върха", каза Синер.

Яник Синер

Той разкри, че една от следващите му цели е спечелване на Уимбълдън, който ще започне в началото на юли: "Уимбълдън е една чудесна възможност пред мен. Това е най-специалният турнир за мен. Тръгвам на лов и ще видим какво ще хвана. Искам отново да спечеля титла", заяви италианецът. Най-доброто му постижение в турнира от Големия шлем на трева е полуфинал през 2023 година.

Яник Синер - източник на вдъхновение в Италия

Синер коментира и развитието на спорта в родната му Италия: "Имаме възможност да бъдем източник на вдъхновение за младите. Целта е да достигнем най-високото ниво. Тенисът в Италия върви в правилната посока."

Яник Синер

За Синер следва участие на турнира в Хале на трева, който е част от веригата ATP 500 и ще се проведе в периода от 17 до 23 юни. На изминалия турнир на "Ролан Гарос" Яник Синер прекрати рекордното класиране на първата ни българска ракета Григор Димитров.

ОЩЕ: Световна ранглиста: Григор Димитров близо до №7, Джокович изпадна до трето място

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес