Новак Джокович не остави шанс на Рафаел Надал и взе титлата в Пекин

7405
Новак Джокович не остави шанс на Рафаел Надал и взе титлата в Пекин
Снимка: Getty Images/Guliver

Световният номер едно Новак Джокович записа поредна победа през отличния за него сезон 2015, като завоюва шеста титла от шест участия в китайската столица Пекин. Сърбинът взе своето с вече рутинен успех над все още най-големия си съперник – Рафаел Надал, с 6:2, 6:2. Това беше 22-ра победа на Джокович срещу Надал в общо 45 мача, като световният номер едно побеждава бившия номер едно за втори път на финал в Пекин след 2013-та година.

Първият сет отиде убедително в сметката на Джокович, но по-скоро като резултат. Надал определено оказа съпротива, но слабостите му през този сезон бяха отлично експлоатирани от сърбина. Световният номер едно проби още в първия гейм, успя да удържи ответния удар на Надал, който имаше два шанса за връщане на пробива при 3:2 гейма, но и в двата удари рамка, а след това испанецът рухна при аванс 40:0 на свой сервис, за да вземе повече и гейм в сета.

Вавринка спечели титлата в Токио

Номер 4 в световния мъжки тенис Стан Вавринка спечели титлата на турнира на твърди кортове „Rakuten Japan Open Tennis Championshi...

Във втория сет Джокович отново проби първи, за 2:1 гейма, след като при 1:1 и 0:30 Надал взе медицински таймаут заради болки в стъпалото. Сърбинът обаче не се трогна и не се разфокусира, като категорично доказа, че е господар в дългите разигравания и методично диктуваше темпото, без да се стряска от връщането на топката и намирайки в крайна сметка начин да преодолее силната защита на испанеца. Джокович реализира и втори пробив, за 4:1, след като Надал нямаше отговор на дълбоките му ретури, а крайният резултат в сета беше същият като в първия – 6:2.

Всички подробности от епизод номер 45 на съперничеството с най-много мачове в Оупън ерата на мъжкия тенис научете в Sportline.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com