Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поставен под номер 2: Григор Димитров с отлични шансове за нова титла

03 февруари 2024, 13:12 часа • 17687 прочитания

Тенис звездата на България Григор Димитров се подготвя за първия си турнир след Australian Open. Българинът ще участва на турнира от сериите ATP 250 в Марсилия, който ще се състои от 5 до 11 февруари. Шансовете на Гришо са изключително добри, тъй като е втори поставен в схемата, видя Actualno.com.

Григор Димитров атакува титлата в Марсилия

Григор започна сезона с титла в Бризбън, която бе първа за него от 2017-а насам. След това Димитров не успя да прескочи третия кръг на Откритото първенство на Австралия, отпадайки изненадващо от португалеца Нуно Боржеш, който в следващия кръг загуби от финалиста Даниил Медведев.

Григор Димитров

Гришо среща Себастиан Корда или квалификант

Григор Димитров започва директно от втория кръг в Марсилия, като негов съперник ще бъде Себастиан Корда от САЩ или квалификант. Водач в схемата на турнира е полякът Хуберт Хуркач, който има четири загуби от четири мача срещу Григор.

Останалите по-силни играчи в турнира са Карен Хачанов, Уго Юмбер, Алехандро Давидович Фокина, Лорензо Музети, Феликс Оже Алиасим и Иржи Лехечка. Именно водачът в схемата Хуркач стана шампион в Марсилия през 2023-а.

Наградният фонд на турнира в Марсилия възлиза на 724 015 евро. А ето с каква сума си тръгна Григор Димитров от Australian Open 2024.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес