Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сабаленка защити титлата си от Australian Open след бой над китайка (ВИДЕО)

27 януари 2024, 13:29 часа • 3542 прочитания

Арина Сабаленка спечели за втори пореден път титлата от първия за годината турнир от Големия шлем – Australian Open. На финала тенисистката от Беларус се наложи над представителката на Китай Кинуен Женг с 6:3 и 6:2. Двубоят продължи едва час и 17 минути. По този начин Сабаленка защити титлата си от миналата година и спечели второто си отличие от надпревара от Големия шлем. 

Арина Сабаленка показа страхотен тенис

Сабаленка стартира отлично първия сет и още във втория гейм проби Женг за 2:0. Последва размяна на геймове, като в осмия белорускинята бе близо до втори пробив, но китайката го спаси. В крайна сметка 25-годишната Сабаленка взе подаването си при 5:3 и по този начин затвори частта в своя полза.

Сабаленка сгази Женг във втория сет

Във втория сет Сабаленка нямаше абсолютно никакви проблеми и поведе с категоричното 5:1. Женг успя да върне един гейм, но силите ѝ стигнаха само дотам. Състезателката от Беларус не се смути и въпреки, че допусна спад в играта си в последния гейм, успя да го вземе и по този начин да спечели втора поредна титла от Australian Open. Тя завоюва титлата в Мелбърн без загубен сет.

Вчера пък световният №1 при мъжете Новак Джокович отпадна от Australian Open на крачка от финала.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес