След свирепа битка Григор Димитров отстъпи на Монфис в Маями

5099
След свирепа битка Григор Димитров отстъпи на Монфис в Маями
Снимка: Getty Images/Guliver

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отстъпи пред французина Гаел Монфис в три сета в много оспорван и равностоен двубой от 1/8 финалите на Мастърса в Маями. Французинът спечели битката с 6:7 (5), 6:3, 6:3.

В първия сет Григор пръв стигна до пробив в петия гейм, не без помощта на французина, който направи две двойни грешки. Българинът обаче не успя да го затвърди и резултатът бе изравнен - 3:3. Димитров нанесе нов удар с пробив в деветия гейм и поведе с 5:4, но после отново се провали на свой сервис. В тайбрека Гришо поведе с 6:5 и веднага след това се възползва от първия си сетбол при подаване на Монфис, за да вземе преднина в мача, пише БГНЕС.

Григор Димитров показа характер и удари Анди Мъри в Маями

Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа най-значимата си победа от много време насам. На Мастърса в Маями Димитров показа...

Във втория сет Монфис беше по-добрия тенисист на корта и го спечели с 6:3, за да се стигне до решителна трета част. Тя започна с пробив на българина и моменталното му връщане от французина. В шестия гейм на сета, който продължи 14 минути, Григор изключително трудно успя да спечели подаването си и да изравни резултата на 3:3. Първата ни ракета обаче не издържа в осмия гейм и този път сбърка на свой сервис, което донесе на Монфис преднина от 5:3. Френският тенисист после спечели подаването си на нула, с което сложи край на спора след точно два часа и половина игра.

Григор и Монфис се бяха срещали четири пъти досега и французинът водеше с 3:1 победи, една от тях на Откритото първенство на Щатите през 2014. Единственият успех на хасковлията през 2014 г. в Букурещ дойде след отказване на Монфис още в първия сет. Двамата също така играха демонстративен мач помежду си в края на миналата година в столичната „Арена Армеец”.

Пълни подробности от срещата научете в Sportlive.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com