За седми път Федерер е крал в Синсинати

8613
За седми път Федерер е крал в Синсинати
Снимка: Getty Images/Guliver

Когато Роджър Федерер е в настроение и играе както може, всеки тенис фен може да каже, че е видял най-доброто от тази игра. В това се убедиха за пореден път всички любители на спорта с малката жълта топка, след като днес Маестрото изнесе истински урок на световния номер едно Новак Джокович и го спря по пътя му към уникално постижение - т.нар. "Златен Мастърс", т.е. да спечели поне по веднъж всеки един турнир от втората най-престижна категория в тениса.

На Мастърса в Синсинати Ноле беше записал четири загуби на финал - две от Федерер и две от Мъри. Той се надяваше днешният ден да е различен, но не можа да направи нищо срещу Роджър Федерер - в петия финал за годината между двамата. Федерер пречупи Джокович със 7:6 (1), 6:3, като направи уникално постижение - той спечели турнира, без да допусне нито един пробив, като игра с двамата най-добри тенисисти на ретур в света в лицето на Анди Мъри на полуфинал и на Новак Джокович на финал. И на всичкото отгоре и в двата мача Федерер дори не позволи да се изправи пред точка за пробив!

Джокович е на крачка от "Златен Мастърс"

Историческа възможност за "Златен Мастърс" т.е. да спечели всеки един от деветте турнира от серията "Мастърс" - това успя да постигне с...

В днешния мач Джокович успя да спаси четири точки за пробив в първия сет и някак удържа натиска на Федерер до тайбрек, но там милост нямаше - 7:1 точки за Маестрото, като единствената точка за Джокович беше на ретур. Вторият сет беше още по-категоричен - пробив още във втория гейм за Федерер, който изпусна да направи още един в шестия, но това не повлия на крайния резултат.

Това беше 21-ва победа на Федерер в 41 мача с Джокович, а с този успех Роджър си върна второто място в ранглистата. На награждаването Джокович се пошегува, че очаква Федерер скоро да се пенсионира, за да може най-после да спечели в Синсинати.

Пълни подробности за големия успех на Федерер научете в Sportline.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com