Звездите говорят: Григор да се възползва от емоцията на Фонини

8687
Звездите говорят: Григор да се възползва от емоцията на Фонини
Снимка: Getty Images/Guliver

Най-добрият български тенисист Григор Димитров преживя крайно труден ден в спортен аспект вчера, след като надделя в истинска драма срещу испанеца Фернандо Вердаско в първия си мач в Монте Карло. Днес се очертава също толкова сложен двубой – срещу италианеца Фабио Фонини, номер 28 в света в момента.

Какво очаква нашето момче – само бъдещето ще покаже, при това едва след няколко часа. Но в опит да надникне в него, Actualno.com реши да се довери както на астрологията, така и на чистите тенис обстоятелства преди големия мач. Той започва не по-рано от 13:00 часа българско време, а преди това – ето я и нашата спортно-астрологична прогноза:

Слух в мрежата: Григор се е разделил с Рашийд?

Слух от информиран източник набира скорост в интернет. Според информацията първата ни ракета Григор Димитров се е разделил с треньора с...

Звездите говорят

В днешния мач между Григор Димитров и Фабио Фонини от астрологична гледна точка има леко предимство за съперника на нашето момче.

Григор ще стои по-добре във физическо отношение. Той е възстановил силите си след тежкия мач с Вердаско и е намерил баланса между емоциите и работоспособнстта си. От тази гледна точка това му дава психологическото предимство пред съперника. Освен това денят е добър за повишаване на популярността му, а една победа би била основата на това.

От друга страна Фабио се радва на по-голямо благоразположение от страна на звездите. Цели три положителни аспекта от вселенска гледна точка са на страната на италианеца: неочакван успех, благодарение на нестандартен начин на действие, емоционална увереност, както и сила, решителност и силна воля.  Едно-единствено нещо помрачава всички тези звездни обещания и то е съюзът между Слънцето и Луната, който може да доведе до прекалена емоционалност при Фабио. Точно това може да доведе в крайна сметка до провал. Освен това, при изобилие от положителни аспекти човек често се самозабравя и изпуска контрола по пътя към успеха - да се надяваме това да е в полза на Григор.

Спортната гледна точка

Гришо се сдухвал от трудолюбието на Маша

Българският ас в тениса Григор Димитров се сдухвал от трудолюбието на гаджето си Мария Шарапова, коментират клюкарските издания отвъд О...

Преди срещата балансът между двамата е една на една победа. И двата им мача са през 2013-та година – тогава Фонини печели в два бързи сета в Сидни, а в края на сезона Димитров си връща след трисетов успех в Париж.

Клеят безспорно е най-силната настилка на италинеца, който има паметни мачове през годините, особено на „Ролан Гарос”. В Монте Карло Фонини игра полуфинал през 2013-та година, когато губи с 2:6, 1:6 от бъдещия шампион Новак Джокович.

Италианецът е известен с много атрактивната си игра и избухлив характер. Фабио обича да прави трикови удари, залага доста и на късата топка. Както повечето тенисисти в днешни дни, италианецът играе бекхенд с две ръце.

Ключови аспекти: Безспорно Григор трябва да се справи с много острия бекхенд на Фонини. На землена настилка той е способен да генерира страхотна сила от тази страна, а в дългите разигравания точно бекхендът му дава по-голяма стабилност. В мача с Вердаско Григор показа разнообразна игра и не се страхуваше да излиза на мрежата – същото отношение трябва да има и срещу Фонини, срещу когото сеченият бекхенд няма да работи толкова добре, тъй като италианецът е висок само 163 сантиметра и се справя по-добре с ниски топки.

Голямото предимство на Григор е темпераментът на Фонини. Фабио е способен да се изключи от всеки мач и буквално да спре да играе, ако нещо не е на кеф или ако сбърка някоя топка, за която е сигурен, че няма да пропусне - независимо дали е сложна и лесна. Окуражаващо за Димитров е, че в първия си мач в Монте Карло Фонини имаше само 48% вкаран първи сервис т.е. българинът ще има шанс да атакува от ретур, ако тази тенденция се запази.

Григор тръгна устремно на двойки в Монте Карло

Гръмотевично - така започна участието на първата ни ракета Григор Димитров на Мастърса в Монте Карло. През днешния ден Григор стартира ...

Прогноза: Победа за Димитров в два сета

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com