190 са потвърдените случаи на коронавирус в България (ВИДЕО)

6224
190 са потвърдените случаи на коронавирус в България (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

19 случая на коронавирус има за последното денонощие и общият брой на заразените вече е 190. Има един нов случай в Плевен, заяви началникът на Националния кризисен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.

Болшинството от случаи вече са с подобрение, уточни началникът на щаба. Има случай, при който вече тече подготовка да бъде екстубиран вече интубиран човек. "Болните, установени в коронавирус, се лекуват в болница, но това не значи, че ще затворим болница", уточни лекарят, като добави, че за 24 часа се прави дезинфекция, установяват се контактни лица и се карантинират. По думите му, много лекари и медицински сестри, болни от COVID-19, продължават да работят.

Стана ясно, че болният лекар във Велико Търново е в болница. Първоначално е бил там заради пневмония, тогава не е било ясно, че е бил болен от коронавирус. Бил е пуснат за домашно лечение, след това се е влошил, върнат е в болницата и е установено, че е поразен от COVID-19.

Пулмолог за коронавируса: Маски на първо място да се носят от болни и грижещи се за болни

Мерките за коронавируса в момента са адекватни. Това заяви пулмологът д-р Александър Симидчиев. Според него, ограничаването на излизане...

Мутафчийски обясни, че една от първите мерки в България е ограничението на посещения в домове за възрастни хора. Поне около месец от кризата трябва да мине, за да се уточни дали и какви промени ще има в имунизационния календар. По думите на началника на щаба, няма още научно потвърждение, че по-податливи на COVID-19 са хора с кръвна група А, каквато информация имало от Китай. След преминаването на агресивния етап на епидемията ще има време за наука, бяха думите му.

Венцислав Мутафчийски изрично посочи дарение от депутата от ДПС Делян Пеевски за 300 000 лева. И добави, че няма против да има масово тестване на населението, стига да има възможност за такова, защото лабораторните тестове не може да се направят на всички.

Добрият пример

Лекари, специалисти в различни области, консултират онлайн жителите на Банско, информира БНР.

Плавно нарастване на цените на някои стоки забелязаха медиите

В кварталните магазини всичко поскъпва полека-лека, отбелязва в.“Труд“. Веригите големи магазини и БКС се обявиха срещу кон...

Създатeл на група във Facebook е един от водещите ендокринни хирурзи в Европа, проф. Румен Пандев, който е банскалия. Уникалната инициатива за здравни онлайн консултации компенсира ограниченията на карантината в Банско и е в помощ на наличните лекари в града, които са общо 9.

Виртуалната здравна клиника беше създадена вчера и само за броени часове 15 лекари се включиха в инициативата на проф. Пандев: "Те са от Университетска болница "Лозенец", аз съм представител на ИСУЛ, Александровска болница. В различни профили сме – от ендокринен хирург, гастроентеролог, реаниматор-анестезиолог, рентгенолог, обща хирургия е представена. Идеята е съвсем проста – по най-бързия начин ако можем, на хора, които се нуждаят от консултация в Банско, тъй като Банско е под карантина, да им окажем съответната онлайн медицинска помощ напълно безплатно"

Направени са и първите консултации, като са дадени предписания за лечение. Лекарите обсъждат казусите и помежду си, а при необходимост освен чрез платформата, се свързват с пациентите и по телефона.

За контакти вижте ТУК!

Още: "САЩ вече е държавата с най-големи проблеми заради коронавируса"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Проучване: Българските родители - твърдо “за“ ваксиниране на децата

Фармацевт: И в складовете няма ваксини за коклюш

Случаят "Даная": Най-важно е спокойствието на системата, каза здравният министър

Коклюш: 14 дни карантина, друга ваксина може да е фактор за картината на болестта

Без паника, затваряне и дистанция: Проф. Кантарджиев съветва да не се страхуваме от коклюша

Ангел Кунчев: Доста близо сме до епидемия от коклюш

Без неваксинирани за коклюш деца в училище: Здравният министър отговори

Онлайн обучение заради коклюш - по преценка на директора

Поставят първата ваксина срещу коклюш при бебетата по-рано

Държавата да се раздвижи и да подсигури ваксини: Личен лекар за завръщането на коклюша

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com