X
 
 

Борисов към Нинова: Всичко за Шенген е направено, хващате се за някакви думи

5052 3
Борисов към Нинова: Всичко за Шенген е направено, хващате се за някакви думи
Снимка: БГНЕС
Предпоследно, какво е мнението на правителството за бъдещето на България в Шенген? Това попита лидерът на БСП Корнелия Нинова във въпрос към министър-председателя Бойко Борисов за Шенген по време на петъчния парламентарен контрол.

Всичко за Шенген е направено и всички институции в Европа са казали, че България трябва да бъде в тази зона, отговори министър-председателят Бойко Борисов.

Шрамайер за България: "Става все по-лошо"

"Струва ми се, че Европейската комисия (ЕК) се интересува не толкова от състоянието на правовата държава в България, колкото от това да...

Нинова посочи, че Борисов, на 3 септември 2019 г. в Германия изненадващо, без решение на парламента, отмени своето решение за Шенген, без такова на Министерски съвет, а министър-председателят на своя глава заявява следното: "В момента не знам дали е изгодно за България да влиза в Шенген". Това е оценката на премиера за това какво представлява Шенген. Оценката на Европа е функционирането на това общо пространство носи значителни икономически ползи за Европа".

Според соцлидера, неприемането ни в Шенген би попречило на 1,7 млн. души. "След като се върна г-н Борисов стана напрежение в  България, стана обществена реакция и каза на 12 септември: "Аз не съм казвал, че се отказваме от Шенген. Искаме да сме в Шенген. "Ние отдавна сме в Шенген". "Някой ден все пак ще влезем в Шенген". Вие разбрахте ли какво ще прави България", попита Нинова.

"Радвам се, че много внимателно наблюдавате къде ходя и какво говоря. Въпросните думи за които ме питате. Мога да ви отговаря с едно изречение", отговори Борисов. Той изтъкна, че това е заслуга на много български правителства. "Ние сме изпълнили всички критерии, вие сега се хващате за някакви думи", каза Борисов.

По отношение на водната криза, Борисов отчете, че сушата в цялата страна е безспорна. Министър-председателят заяви, че в Плевен и Ловеч са си въвели режим на водата и са си спечелили изборите. "В Перник се направиха на хитри и загубиха изборите. Ние по същия начин помагаме и на тях", допълни още той.

От БСП с критики към правителството за "импровизации във външната политика"

БСП призова правителството да спре с "импровизациите във външната политика на България". Позицията на партията изрази народният предста...

Днес кметът на БСП от Перник беше при мен и му отпуснахме 2 млн. и 700 хил. лв., посочи Борисов. "Когато лепите етикети, се съобразете с истината", добави той. 

Във връзка с болничните, министър-председателят каза, че на коалиционен съвет си обсъждат всякакви проблеми.

"Защо лъжете хората, че ще ще се внася или е внесено. Говорите като постфактум. Това не е истина. Няма такова внесено предложение и няма да има", заяви премиерът.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • РЕГАЦОНЕееее...у гЪЪъзонее.... 2 РЕГАЦОНЕееее...у гЪЪъзонее.... преди 1 месец Профил на трол?
  А бе тия двамцата няма ли най накрая да се разберат като мъже и да се ОНОДЯТ заедно на Орлов мост...?
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Имаш предвид Ниновица да го опрай с червено дилдо тоя пеерас, що ли?
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Всичко за Шенген е направено - България е на европейското дъно и копае надолу!
Последно в Актуално