Марешки с опит да се надприказва с Виктор Николаев на тема "политическо минало" с ВМРО

14309
Марешки с опит да се надприказва с Виктор Николаев на тема "политическо минало" с ВМРО
Снимка: БГНЕС

Много по-голяма коалиция "Далавера" и куп неща са си говорили Христо Иванов, Атанас Атанасов, Радан Кънев, Корнелия Нинова с Татяна Дончева. Това, което ни обединява, е България над всичко – това е разликата. Така лидерът на "Воля" Веселин Марешки коментира новото патриотично обединение.

Попитан изрично от Нова телевизия дали се извинява за думите си, че Красимир Каракачанов и Валери Симеонов са коалиция "Далавера", Марешки отговори, че "фалшивите комплименти са по-характерни за по-младите момиченца". Той посочи, че не вижда какво свързва "Тошко Африкански" и "Маджото", но те си правели комплименти. По-острите думи са характерни за свободните хора с глава на раменете, според Марешки – затова в патриотичната листа лидерите отстъпили и пуснали по-млади хора да се борят.

Иван Бакалов: Голямо обедиинение на патрЕоти, но сега ще научат политическата аритметика

"Голямото обедиинение на патрЕоти... Само че, сега някои ще научат политическата аритметика. А при нея 1+1+1 не винаги прави 3. Може д...

Недейте да търсите само жълтините, призова Марешки, след като Виктор Николаев заяви, че му цитира интервю – безбожници, отстъпници. Според него, Слави Трифонов "може би" прави коалиция с "Демократична България", след като преди години „по радиото” псувал Иван Костов. Стигна се до надприказване, след като Николаев извади нови цитати "безродници", "мекотело", "изрод" – по адрес на Ангел Джамбазки, Красимир Каракачанов и Димитър Шивиков. "Нито мутрите, нито Маджото обелват и дума срещу картела в горивата", отвърна Марешки, според който всеки ден му се обаждали хора да го питат за разликите в цената на горивата.

Веднъж сте ги обвинили в корупция и рекет (заради скандала с българските паспорти) – доказали се или е набеждаване, попита Николаев. Не мисля, че Слави Трифонов като е говорил за бандитската приватизация, ги е набеждавал, дойде отговорът, както и: "Никого не съм обвинявал, не съм прокурор". "31.10.2018, направихме публична пресконференция (...), ставаше въпрос за рекет на български граждани (...) – това го казвате вие", заяви Николаев. "Това го повтарям аз след вас, вие сте го казали във вашата телевизия, надявам се не се отмятате. Няма откъде да ги знам тези неща", отвърна Марешки и почна да се чуди "кой може да вкарва определени думички в устата на уважаван журналист".

Ще се включим в управленска коалиция само на определени принципи – тези, които приемат нашата програма от 10 точки. Не е задължително нашето участие в управлението на България, подчерта Марешки.

По скандала с подслушването на политици, отговорът беше, че вероятно Марешки бил един от подслушваните. Къде беше президентът, къде беше Атанас Атанасов преди 3 години, попита той, а му беше припомнено, че те твърдят, че подслушването е станало в периода около 4 април, 2021 година - датата на редовните парламентарни избори. Още след президентските избори - тогава Марешки смята, че е бил подслушван, усещал бил по промяната на сигнала на телефона, "имам съответните данни и мога да го докажа".

Прокуратурата поиска от ВКС да потвърди 4 години затвор за Марешки

Прокуратурата поиска от Върховния касационен съд (ВКС) да потвърди 4-годишната ефективна присъда на лидера на „Воля“ Весели...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Служебният кабинет предлага промяна на договора със САЩ за F-16

ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (ВИДЕО)

"Досега мълчах, за да няма напрежение": Външният министър обясни отношенията си с Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика