X
 
 

МВР ще продължи профилактично да привиква граждани заради постове във Facebook

5790 5
photo of МВР ще продължи профилактично да привиква граждани заради постове във Facebook
Снимка: Thinkstock
МВР ще продължи да привиква граждани заради техни постове в социалните мрежи, които счита за застрашителни. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Валентин Радев.

Повод за коментара му бе активността на полицията към Олена Коцева, председател на Сдружението на украинските организации. Тя бе привикана за обяснения заради коментар във Facebook покрай посещението на руския патриарх Кирил. Написаното дори не е заплаха, а възмущение от казаното от отеца по БНТ. Във Facebook тя разказа, че ѝ се обадил полицаят от II районно в столицата Цветан Димитров и ѝ казал, че трябва да даде обяснение за поведението си. Там поискали да подпише протокол, че се задължава да не прави нищо незаконно. Тя отказала и поискала да си тръгне.

Министър Радев: Служителите на МВР имат нужда от мотивация

Политическото ръководство на МВР си дава ясна сметка, че въпросът с кадрите е от изключително значение. Затова полагаме усилия за увели...

"След което станах и тръгнах към вратата. И тук стана съвсем интересно. Г-н Димитров започна да крещи, скочи от стола си и с една крачка стигна до мен, вкопчи се в ръката ми и започна да ме дърпа, викайки, че никъде няма да ходя и че той ще ме задържи за 24 часа", разказа Коцева, която пояснява и, че привикването е станало заради ГДБОП.

Случаят ще бъде проверен, обеща вътрешният министър. Привикването на Коцева е станало след сигнал на ДАНС до ГДБОП, които пък разпоредили на II РПУ с писмо. "Това се прави винаги, не само сега заради патриарха. Сега може би на някого му е по-интересно и пита как е станало. Тези неща се правят и за всеки друг наш гост, не само гост, имаме си процедури, проверяваме си", заяви Радев, цитиран от Сега.

Само преди няколко месеца от ГДБОП привикаха друг гражданин за обяснения, защото бе писал заплахи срещу премиера Бойко Борисов във Facebook. След като стана ясно какво се е случило, Борисов лично се обади, за да се извини на Васил Коцев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Или както казваше навремето Влади Въргала: "Елате вие при нас, да не идваме ние при вас". По времето на мутренските времена беше по-хубаво. Сега е много по-лошо: Държавата е притежавана от мутрите, които (не че искам да политизирам) дори не изрази докрай твърдата си позиция срещу Русия която е замесена в убийството на бившия си агент Скрипал в Англия. За съжаление, България в момента се виж още ›› оказа "разкрачена" между Изтока и Запада. Вместо да сме ориентирани изцяло в посока Запад.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Наскоро реших просто да премахна Фейсбук от компуютъра си. Там е пълно с лъжи и комплексари!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  и яз така мислим шъ го премаана тоа фесбок
  : 1 !
 • Равно поле 1 Равно поле преди 1 година Профил на трол?
  Тея нищо не правят полицията МВР само тормозят на рода
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Това означава ,че МВР е вече политическа полиция.Типично за тоталитарна държава ,вкоято се превръщаме.Гласувай народе за тези, които ти затварят устата
  : 1 !
Последно в Актуално