Според Фандъкова заемът за "Джи Пи Груп" и ПСТ е фалшива новина, но докладът за кредита щял да бъде изтеглен

3649
Според Фандъкова заемът за "Джи Пи Груп" и ПСТ е фалшива новина, но докладът за кредита щял да бъде изтеглен
Снимка: БГНЕС

Като "фалшива новина" Йорданка Фандъкова определи информация, че Столичния общински съвет (СОС) (14 март) ще бъде гледан доклад за отпускане на безлихвен заем на "Джи Пи груп", "ПСТ груп" и на обединението "Проджeкт надзор София".

Фандъкова заяви, че това категорично не е вярно: "Факт е, че когато изпълняваме големи европроекти, се правят такива вътрешни заеми, но за радост междинните плащания бяха възстановени, верифицирани са разходите и не се налага този доклад да продължава, така че зам.-кметът (бел. ред. - Дончо Барбалов, доклад № СОА19-ВК66-1632/26.02.2019 г.) го изтегля."

Няколко места в Европа, които да посетите ако имате ограничен бюджет

София, Букурещ и Будапеща са сред местата, които си заслужават да бъдат посетени, ако имате ограничен бюджет. Или поне така твърдят в с...

Припомняме, че за днес, 14 март, като първа допълнителна точка в утрешната сесия на Столичния общински съвет (СОС) (14 март) ще бъде гледан доклад за отпускане на безлихвен заем на "Джи Пи груп", "ПСТ груп" и на обединението "Проджeкт надзор София". Заемът ще е за заплащане на ремонтите в центъра на София – емблематичният на ул. "Граф Игнатиев" и този на градинката на "Кристал". Ремонтите струват общо 46 млн. лева, като 41 млн. лева са европейско финансиране. Досега са платени 14 млн. лева аванс, които са одобрени и възстановени от Управляващия орган по ОП "Региони в растеж". 

Друга фалшива новина според столичния кмет е, че вместо ограничители по "Графа" ще се ползват кошчета за отпадъци. Фандъкова поясни, че има наложена втора санкция за фирмата, която трябва да поддържа чистотата на обекта и уточни, че докато се поставят новите кошчета са поставени временни. 

Столичният кмет допълни, че решението за ограничителите на ул. "Граф Игнатиев" е било взето много бързо, защото "всички се притесниха от реакциите на обществото". Йорданка Фандъкова уточни, че трудно се променят материали по проекта, а естетичната оценка се дава от архитектите.

Пред БНТ Фандъкова заяви, че проблемът със заплатите на шофьорите от градския транспорт е бил силно политизиран и това е безотговорно: "Много е лесно да кажеш на хората , че заплатите не са достатъчно... много е лесно да се обещае, когато не трябва да осигуряваш средствата. Аз също искам повече пари от хората без да съм от лява партия. Ние заложихме 10 млн. лв. и това са парите от данъците на софиянци."

Фандъкова: Ще подменим отоплителните системи на близо 20 000 домакинства

Започваме изпълнението на първия голям проект, спечелен от Столичната община, заедно с още пет други общини - Бургас, Русе, Стара Загор...

Фандъкова уточни, че след увеличението на заплатите на шофьорите от градския транспорт средното брутно възнаграждение става 1800 лв. без извънредния труд. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Първото лицензирано такси започва работа в Костинброд (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Ето кога ще се проведе фолклорният фестивал "Лазарица" в Елин Пелин

Кметът на София Васил Терзиев обяви 2 май за неучебен ден

Паркоместа и велоалеи: Какво става на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша"?

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София