Тръмп обяви, че е склонен да промени мнението си за Парижкото споразумение

1774
Тръмп обяви, че е склонен да промени мнението си за Парижкото споразумение
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд Тръмп би преосмислил решението си за оттегляне от Парижкото споразумение за борба с промяната на климата... но само при положение, че разпоредбите се променят в полза на САЩ.

"Дали бих се върнал към споразумението? Да, бих", беше категоричен Тръмп в интервю за британския журналист Пиърс Морган.

Тръмп: Америка на първо място не означава Америка сама

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи на света "приятелството и партньорството" на Америка при първото си появяване пред световния...

"Както знаете добре, харесвам Еманюел (френския президент Еманюел Макрон, бел.ред.) и с удоволствие бих се върнал, но това трябва да се превърне в добра сделка за САЩ", добави държавният глава.

Пред Морган Тръмп не поясни какво точно трябва да се промени и какви условия биха го удовлетворили, но разкритикува настоящи вид на споразумението.

"Парижкото споразумение щеше да е катастрофално за нас и затова го спрях", изтъкна главата на американската администрация и допълни, че всичко в него е било в ущърб на страната му.

"Ако някой ден, да кажем, се върнем към споразумението, то това ще бъде абсолютно различна сделка, защото в момента тя е ужасна", заключи Тръмп.

Американският президент Доналд Тръмп от друга страна призова всички страни да пристъпят към решителни действия срещу талибаните, организирали последния атентат в Кабул.

Мелания се покри във Флорида, докато се пече огромен секс скандал

През декември първата дама на САЩ Мелания Тръмп разказа на група от изоставени деца, че нейното коледно желание е да прекара ваканция н...

"Всички държави са длъжни да предприемат решителни действия срещу движението "Талибан" и терористичните инфраструктури, които ги (талибаните, бел. ред.) поддържат. Осъждам грозната атака в Кабул, която доведе до смъртта на множество невинни цивилни и рани стотици други ", заяви държавният глава на САЩ.

"Тази кървава терористична атака само засили нашата решителност и решимостта на нашите афганистански партньори. Жестокостта, до която талибаните прибегнаха, няма да постигне целта си", допълни още той.

Изявлението на Тръмп е свързано с трагичните събития в афганистанската столица. Вчера (27 януари) взривяването на линейка, пълна с експлозиви, в центъра на Кабул отне живота на 95-100 цивилни. Други 163 са пък пострадалите. Отговорност за атентата пое именно ислямисткото движение "Талибан".

Междувременно президентът на САЩ даде обещание никога да не се повтаря нацисткият геноцид.

Тръмп спира парите на палестинците, показали неуважение

Президентът на САЩ Доналд Тръмп настоя, че палестинците „не са показали уважение“ към Съединените американски щати и че той...

"В Международния ден за възпоменание на жертвите от Холокоста ние оплакваме гибелта на 6 млн. евреи - мъже, жени, и деца, както и на милионите други, загинали по време на нацисткия геноцид. Обещаваме: Никога да не допуснем да се повтори", написа Тръмп в своя Twitter акаунт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка